Čo je moja životná cesta?

Každý človek sa dostane raz tam, kam nechce. Kedy sa mu zrúti svet. Nevie, ako ďalej. Nevie, čo robiť. Verte, nie ste sami. Tento pocit zažíva aj hlavný hrdina príbehu. Jedného dňa sa zobudil a život mu nedával zmysel. Nevedel prečo, no už takto nechcel žiť. Nevedel ako ďalej, zrútil sa. Vtedy mu brat ponúkol byt, nakoľko musel odcestovať. Mohol byť sám, v cudzom prostredí, mohol sa odreagovať a popremýšľať nad svojím životom. Ukončil štúdium na škole, popredával televízor a množstvo iných vecí a išiel k bratovi. Začal hľadal zmysel života. Čo vlastne dáva zmysel? Prečo a z čoho sa má tešiť? Načo tu vlastne je? A vtedy našiel jednu knihu…


http://www.blogabcknihy.sk/co-je-moja-zivotna-cesta/
Kniha Naivne.Super vypovedá o tom, ako sa človek ľahko môže dostať do stavu, kedy nevie kadiaľ ísť. Dostáva sa do situácie, kedy prepadá svojim negatívnym myšlienkam. Autor Erlend Loeukazuje na to, že to nie je v živote vždy ľahké. Určite sa do takejto situácie dostáva množstvo ľudí. No autor poukazuje i na to, že táto cesta nie je bezvýchodisková. Je množstvo vecí ako sa môže z tejto situácie človek dostať. Alebo nájsť aspoň veci a činnosti, ako na tieto problémy nemyslieť.
V knihe vystupuje málo postáv, čo je veľkou výhodou, nakoľko si človek nemusí pamätať všetky mená. Je písaná „pohodovým“ štýlom, takže sa dá čítať v aute, pri ceste do práce ale aj pred spaním na odreagovanie. Čítanie je vhodné tak pre malých, ako aj veľkých. Kniha je rozdelená na množstvo kapitol, čo umožňuje čitateľovi čítať ju i po malých kúskoch. Kapitoly sú členené podľa udalosti, ktorá sa udiala.
Moje subjektívne hodnotenie? Naozaj kvalitná kniha. Je písaná ľahkým štýlom a zároveň je to taká knižka pri ktorej si človek oddýchne, zrelaxuje. Príjemné čítanie. Jedinou nevýhodou, čo mi dosť prekážalo, bolo, že niektoré názvy a výrazy boli písané v angličtine. Pre neznalca alebo lajka angličtiny sú niektoré pojmy, či výrazy naozaj náročné. Dokonca, niektoré úseky kníh boli písané iba po anglicky. No v konečnom dôsledku je to naozaj dobrá kniha.

Menovky: ,