Tajomstvo úspešných prianí - prečo si želáme to čo si želáme?

Každý človek sa stretol s niečím, čo veľmi chcel. Či už to bol nejaký vzťah, známky, práca alebo nejaká vec. Každý máme nejaké tie svoje priania, tak prečo si ich teda nesplniť? Na to, aby sme si ich ale mohli splniť, musíme poznať príčinu nášho priania.

http://blog.dedoles.sk/tajomstvo-uspesnych-priani-preco-si-zelame-to-co-si-zelame/



Myslím si, že by sme sa v prvom rade mali zamerať na to, prečo si želáme to, čo si želáme. Bez tohto poznania si totiž nedokážeme splniť sen.



Chceme vyhrať v lotérií? Perfektného muža, alebo dokonca konkrétneho muža? Chceme množstvo peňazí alebo naopak poplatiť dlhy? Chceme byť zdraví a šťastní alebo niečo pre rodinu, pre druhých?



Každé prianie má nejaký dôvod, preto by som to rozdelila do viacerých odsekov.





LÁSKA
COL_Kinect3_2238s
Si sám a túžiš po nejakom partnerovi/partnerke, ktorú by si mohol rozmaznávať a ľúbiť?


Je to spôsobené tým, že sme spoločenskí ľudia. A kto je šťastný, chce predsa svoje šťastie aj s niekým zdieľať. Poprípade byť rád zo šťastia druhého. Chce mať niekoho o koho sa oprie.


Chceš nejakého konkrétneho partnera?


Áno, možno je to tvoj pán "vyvolený/á". Ale skôr by som povedala, že túžiš po človeku s podobným výzorom alebo vlastnosťami. To však neznamená, že to nemôže byť práve tento konkrétny človek :)


Poprípade to môže byť zapríčinené iba tvojim EGOM, keď vidíš ostatných okolo seba v pároch iba ty si sama / to nie je naozajstné prianie, pretože na lásku musíš byť najprv TY pripravený a až potom sa môže splniť. Nie kvôli druhým, ale kvôli tebe.



ZDRAVIE
heart-health-main
So zdravím je to o čosi jednoduchšie.


Kto by nechcel byť zdravý? Kto by nechcel vedieť skákať, behať a robiť všetko to, po čom túži? :) Nanešťastie, potrebu zdravia si zväčša uvedomíme až vtedy, keď sme chorí.



ŠŤASTIE
f
Šťastie je ťažké zaradiť konkrétne do nejakej skupiny. Niekto je šťastný keď uvidí padajúcu hviezdu, iný musí dostať čisto nové auto. Niekomu postačí úsmev človeka, ktorého ľúbi, iný od neho potrebuje kvet. Šťastie je teda diskutabilné. Avšak každý ho chce preto, pretože iba šťastným ľuďom sa darí priať. A kto túži po živote plnej smoly a plnej negativizmu?



BOHATSTVO
dfs
Niekomu stačí toľko peňazí, aby mal z čoho vyžiť, iný má milióny a nestačí mu to. Tomu "multimilionárovi" ide iba o EGO. Áno, niektorým sa to podarí. Ale to nie je skutočné prianie. Peniaze sú predsa iba papier. Áno, majú hodnotu, ale je to iba pomyselná hodnota. Áno, peniaze sú zastúpené zlatom. Ale predstavme si tú istú mincu, ten istý papierový peniaz bez jej nominálnej hodnoty. Predstavme si, že nie je zastúpená zlatom. Čo to teda je? Iba obyčajný bezvýznamný kov/papier. Skutočné prianie je to, čo si zaň chceme kúpiť.



VÝHRY
winner2
V súčasnosti sa stretávame s množstvom ľudí /a ja tiež nie som výnimkou/, ktoré chcú niečo vyhrať. Čo to ale spôsobuje? Čo je toho príčina? Príčin môže byť hneď niekoľko:


Chceme výhru pretože to naozaj chceme a je to drahé, poprípade tým chceme potešiť niekoho, ale peniaze na to nemáme alebo sa nám na to nechce míňať peniaze.


Chceme to iba preto, aby sme si dokázali, že naša sila je naozaj skutočná a dokážeme všetko, na čo si zmyslíme.


Chce to len naše EGO. Ak by sme to vyhrali, bolo by to hodené v skrini a po čase by sme to aj tak vyhodili.



NIEČO PRE DRUHÝCH
jh
Súvisí to s tým, že nám na tom danom človeku naozaj záleží a chceme, aby bol šťastný. Ak si želáme svetový mier alebo aby boli všetci na svete sýti. Súvisí to s tým, že máme veľmi radi ľudí a chceli by sme všetkým pomôcť. Takže, chceli by sme všetkých vidieť šťastných.



Tak, tuto sú hlavné dôvody najčastejších vecí, ktoré si želáme. Ak som na niečo zabudla, alebo vás niečo zaujíma, kľudne sa ozvite :)

Menovky: