Xbox a jeho pozitívny vplyv

Veľa rodičov nie je zástancom herných konzol a pravdu povediac, ani sa im nečudujem. Ktorý rodič má záujem o to, aby jeho dieťa celý deň sedelo na stoličke za počítačom alebo na gauči za inou hernou konzolou?


http://blog.dedoles.sk/xbox-a-jeho-pozitivny-vplyv/

Chcete, aby vaše dieťa išlo von a preto sa rozhodnete nekúpiť mu hru. Poprípade mu kúpite nejakú loptu, aby si zakopalo s kamarátmi. Aký to však bude mať účinok? Lopta skončí v kúte izby a dieťa bude celé dni tráviť za televízorom. (Česť športovo založeným výnimkám :) )


Bundle

Preto vývojári vyvinuli hernú konzolu Xbox 360 (novinkou je Xbox One) poprípade Playstation 3  alebo Playstation 4.
Konzola je sama o sebe rovnaká, ako predchádzajúce. Avšak spolu s kinectom (pohyblyvým senzorom) sa hra a zábava zmení na cvičenie.
KinectSports_Bowling-21
Pohyblivý senzor sníva pohyb tela a každý pohyb tela slúži ako pohyb postavičky. Teda - ak sa chcete pohnúť panáčikom v hre, musíte pohnúť svojim telom.

Kinect-Lifestyle3-1280px-50pkinect-exercise-gaming-photos
Deti síce nebudú vonku, avšak aspoň budú cvičiť a dobre sa zabavia.

Hier na kinect je mnoho. Od rôznych športových hier, cez adventúry, závodné hry až po strieľačky. Už je iba na človeku, ktorú hru si vyberie.
kinect3
Množstvo kinectových hier je prístupných aj pre dvoch hráčov. Teda skupinová hra. Človek si tak zacvičí a aj sa zabaví s kamarátmi.
indexkinect_hh_02
Pýtate sa, ako zistíte, či je hra na kinect, alebo nie? Mimo toho, že je to písané na krabičke hry (čo je často milné, keďže sa hra dá hrať aj na kinect, ale iba nejaký kúsok) - zelená krabička. Kinectová hra má vždy fialový obal. Teda, ľahko rozpoznáte ktorá hra je na kinect a ktorá nie.
imagesDSC_1895
Ako držiteľka Xboxu 360 spolu s kinctom, môžem ho vrele odporúčiť. Je to veľká zábava pre starších i mladších.
106803-207371-OriginalKinectShooterAnnounced1068882jpg-620xCOL_Kinect3_2238
Ja osobne som držiteľkou rôžnych hier, ako je:

Dance Central 3 (tanečná hra) - veľmi zaujímavá hra, ktorá je hrateľná až pre 8 ľudí. Veľmi zaujímavá a zábavná. Samozrejme, pre tých ktorý necvičia pravidelne a neuvedomia si že pri nej cvičia, budú mať z nej svalovicu.
Kinect Sports (športová hra) - množstvo športových hier ako je lyžovanie, šípky, golf, tenis, bejsbal a americký futbal. Táto hra je oddychovejšieho štýlu, avšak človek si pri nej rozhýbe všetky končatiny. Kinect Sports má 2 vydania. V druhom vydaní sú športy ako box, futbal, bowling a mnoho ďalších.
Fighters Uncaged (bojová hra) -  táto bojová hra je žiaľ iba pre jedného hráča. Zato, naozaj sa pri nej človek zabaví. Prirovnala by som ju k Tekkenovi, avšak na kinect. Je veľmi zaujímavá, grafika veľmi kvalitná a samozrejme, pri bitke sa človek poriadne zapotí.
Star Wars (adventúra) - Star Wars je populárny asi v každom veku. Tak prečo sa nezahrať chviľku na hlavných hrdinov a nebrániť sa pred protivníkmi?
Forza Motosport 4 (závodná hra) - veľmi dobre spracovaná hra. Preneste si stoličku pred televízor, pohodlne sa usaďte, zdvihnite ruky a .... šoférujte. Po 3 kolách zaručene pocítite ruky. Pýtate sa prečo? Hra je vymyslená úplne úžasne. Akonáhle človek začne dávať nižšie a nižšie ruky (od únavy) na obrazovke mu vyskočí varovný signál, aby si zdvihol ruky, inak auto prestane reagovať. (Hra je i v českej verzií)
The Black Eyed Peas (tanečná hra) - kto by nepoznal túto skupinu? Teraz máte možnosť tancovať na ich pesničky.
Kinect Adventures (športová adventúra) - jedna z najznámejších a napopulárnejších hier Kinectu. Táto hra precvičí celým telom. Zalátajte diery v sklenenej debne, dostante sa v nafukovacom člne až do cieľa, odrazte loptu a zničte tak všetky kocky, zničte všetky vzduchové bubliny alebo sa vyhnite všetkým prekážkam na móle. Táto hra precvičí celé telo. Zaskáčete si, zamávate, budete sa zohýbať, uhýbať a za odmenu sa dostanete do ďalšieho kola, poprípade podostávate rôzne trofeje.
5106803-207371-OriginalKinectShooterAnnounced1068882jpg-620x

Každý mladý človek sa potrebuje zabaviť. A pre tých, ktorých zábavou je hranie hier, je to ideálny kompromis. Deti sa zahrajú a rodič bude šťastný, že športuje.

Navyše, v niektorých predajniach sa hranie týchto hier dá odskúšať. Teda, máte možnosť rozhodnúť sa, či je to ideálny kompromis i pre vaše dieťa.

Menovky: ,