Mandľová múka + BEZLEPKOVÝ recept


 













Určite ste sa už stretli už s kukuričnou múkou či pohánkovej múke. Ale počuli ste už o mandľovej múke?

Mandľová múka neobsahuje nič iné, ako mandle a preto je vhodná i pre celiatykov.
Táto mandľová múka je, samozrejme, BEZ LEPKU.

Výhody mandľovej múky
·         Obsahuje zdravo prospešné tuky
·         Znižuje riziko srdcových ochorení a rakoviny
·         Znižuje cholesterol
·         Bohatá na vitamíny (A, D, E, magnézium, kalcium, draslík) a antioxidanty
·         Vysoký obsah proteínu, nízky obsah cukru,...

A ako inak, nestačí si kúpiť len múku. Treba si z nej spraviť i jedlo a preto som sa rozhodla urobiť si z nej mandľovo – jablkový koláč.

Recept s použitím mandľovej múky

Suroviny:
½ hrnček polotučného mlieka
1 hrnček mandľovej múky
½ hrnček olea
1 hrnček kryštálového cukru
3 ks vajce
½ lyžičky sódy bikarbóny
Kokos
Kakao
Mandle
Orechy


Postup:
1.       V mise rozmiešame múku spolu s práškom do pečiva. Následne do múky pridáme polotučné mlieko, olej, kryštálový cukor a vajcia. Po rozmiešaní pridáme kokos, kakao i orechy.


Cesto vylejeme na plech (použiť papier na pečenie) a rovnomerne rozotrieme. Na vrch nasypeme kokos a kúsky mandlí.


Pečieme na teplote 180°C asi 25-30 minút.



A koláč je hotový











Dobrú chuť!

V prípade, že si aj vy chcete spraviť takýto mandľový koláč, mandľovú múku si môžete zakúpiť na biosvet.info
FOTOGALÉRIA












Menovky: ,