Cesta bojovníka

Ako každého správneho záujemcu o bojové umenie, aj mňa zaujala kniha Cesta bojovníka, ktorú som si rozhodne nemohla nechať ujsť.
Cesta bojovníka

Vzhľad
Mňa osobne zaujal už samotný vzhľad knihy. Vyzerá veľmi zaujímavo a nápadito, čo ma naozaj veľmi oslovilo a inšpirovalo ku kúpe tejto knihy.

Obsah
Známy virtuos Kung-Fu Chris Crudelli precestoval svet, aby sa mohol toto bojové umenie učiť od tých najväčších majstrov bojových umení a to hneď z prvej ruky. Svoje poznatky spracoval do unikátnej obrázkovej publikácie, ktorá prináša rôzne informácie o všetkých známych bojových štýloch. Tieto štýly obsahujú i starodávne bojové umenia Indie a Číny a samozrejme i rôzne sebeobranné techniky.

Kniha obsahuje tak encyklopedické pasáže ako aj fotoreportáže zo zákulisia života učiteľov a žiakov.
V tejto knihe nechýbajú ani historické a kultúrne zaujímavosti jednotlivých regiónu a zemí, v ktorých sa zrodili rôzne štýly a tradície.

Osobná skúsenosť
Ja osobne chodím už viac ako 6 rokov na Kung-Fu a keďže ma stále Kung-Fu a jeho odvetvia a štýly veľmi fascinujú, rozhodne som si nemohla nechať ujsť túto knihu.

Myslím si, že si pri tejto knihe príde na svoje každý, kto má Kung-Fu v krvi či v duchu, ako aj ľudia, ktorých toto bojové umenie fascinuje.

Myslím si, že je táto kniha naozaj veľmi dobre spracovaná. Obsahuje množstvo, naozaj veľmi veľké množstvo fotiek, obrázkov, popis a zaujímavosti o umení, známe i menej známe čínske citáty i myšlienky, ktoré sú naozaj očarujúce a fascinujúce.

Napriek tomu, že na Kung-Fu chodím už zopár rokov a teda poznatkov a zaujímavostí o Kung-Fu viem už viacero, táto knižka ma opäť obohatila o ďalšie zaujímavé informácie či zaujímavosti. Ako napríklad, kde vznikol určitý štýl Kung-Fu alebo som sa z nej naučila rôzne nové sebeobranné techniky, ktoré som doposiaľ nevedela, alebo som si neuvedomila, že ich používam.

Taktiež ma fascinovali rôzne fotografie zo zákulisia – či už sa týkali majstrov alebo žiakov.
Mňa osobne táto kniha potešila a príjemne prekvapila. Ako som spomínala, je veľmi dobre spracovaná. Obsahuje množstvo zaujímavostí a informácií. Myslím si, že je táto kniha veľmi inšpiratívna a poučná. Navyše je za naozaj veľmi rozumnú cenu.

Hodnotenie
S knihou som nadmieru spokojná, aj keď v nej mohli byť trocha viacej textu. Nakoľko to je ale „obrázková publikácia“, čo je i v úvode písané, nemôžem jej dať iné hodnotenie ako 10/10


Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať kníhkupectvu megaknihy.sk, ktoré mi poskytlo túto knihu na recenziu. V prípade, že aj vás táto kniha zaujala, rozhodne si ju nenechajte ujsť. Nájdete ju TU.


Menovky: , ,