Dance Central 3



VÝHODY
·         Využitie celého tela
·         Veľké množstvo pesničiek
·         Tréningový mód
·         Možnosť nadstaviť si vlastný playlist
·         Hru je možné hrať až s 8 hráčmi
·         Staršie i moderné pesničky
·         Možnosť nadstavenia obtiažnosti
·         Možnosť zvukového ovládania hry
·         Fotky z tancovania
·         Množstvo charakterov

NEVÝHODY
v  Náročné hlasové ovládanie
v  Občasná zlá kvalita fotiek
v  Je potrebný veľký priestor na tancovanie

Hlasové povely
Pre tých, ktorým sa nechce hýbať rukou pri nadstavovaní hry je možné použiť zvukový mod. Tento mod je síce vynikajúci, ale pre nás zväčša obtiažny. Pri vyslovovaní musíte mať výslovnosť ako Angličan, čo je naozaj náročné. Tento mod som skúšala spustiť aj s mojimi kamarátmi. Zo 6tich kamarátov sa to podarilo iba jednému, aj to až na piaty pokus.

Grafika
Čo sa týka grafiky, tá je naozaj vynikajúca. Postavy sú dobre a pekne spracované, prostredie tiež. Prehľadné herné menu, nesplývajúce farby. Tanečníci sú kvalitne spracovaný, takže pohyby sú dobre viditeľné.

Pohyby
Samotné tancovanie pozostáva z opakovaní pohybov po postave, ktorú ste si zvolili sami, alebo Vám ju zvolil systém. Aj v tejto hre máte možnosť, vybrať si spôsob tancovania. Opakovanie tancov po postave, vytvorenie  vlastných krokov, samotné tancovanie do hudby, opakovanie rôznych póz po postave alebo kombinácia všetkých predchádzajúcich módov.
Jednou z veľkých nevýhod celkového tancovania je ten, že potrebujete naozaj veľký priestor na tancovanie.

Módy
Pre tých, ktorý nemajú radi hry s príbehmi, ktoré ich pri hraní „zbytočne“ zdržujú sú tu ďalšie módy, v ktorých si môžete sami vybrať pesničku, alebo dokonca vytvoriť vlastný playlist. Nájdete tu množstvo pesničiek, ako napríklad pesničky od Katy Perry, Black Eyed Peas, Alice Deejay, Backstreet Boys, 50 Cent, Usher, Vanilla Ice, LMFAO, ba dokonca aj PSY s jeho veľkým hitom Gangnam Style.

Príbeh
Pri prvom otvorení hry Vás určite prekvapí „Story“, teda príbeh hry. Pesničky si už nemusíte vyberať, pretože Vám pôjdu samé podľa príbehu. Príbeh je celkom zaujímavý. Vašou hlavnou úlohou je cestovať v čase a zachrániť uviaznutých agentov  ´70s ´80s ´90s ´00s rokov. Na môj vkus je ale príheh a rozprávanie príliš dlhé a príbeh sa nedá „preskočiť“.
V každom čase máte niekoľko pesničiek, ktoré keď splníte, vyslobodíte agentov. Avšak, nestačí iba „odtancovať“, musíte nazbierať aj určitý počet hviezdičiek za tance, aby ste sa dostali ďalej. Taktiež musíte presne napodobniť v pesničkách niekoľko krokov, ktoré ak nenapodobníte dobre, žiaľ, nedostanete sa ďalej.
Na môj vkus, aj keď je rozprávanie príliš dlhé, príbeh je dosť zaujímavý. Nanešťastie, aj pesničky, ktoré sa Vám nepáčia musíte odtancovať, inak agentov nevyslobodíte. Avšak môj celkový dojem z príbehu je dobrý.

Schudnite s Dance Central 3
Kúpili ste si túto hru, aby ste sa dostali do formy? Žiadny problém. Dance Central 3 má v ponuke i fitness mod, kde si môžete nadstaviť dni či počet kalórií. Koľko chcete schudnúť za deň, tri dni či týždeň? Nadstavte si dni, kalórie a už len sledujte, ako sa vám darí.

Multiplayer
Jednou z najväčších výhod tejto hry je možnosť hrať túto hru v pároch. Avšak maximálny počet hráčov je 8.

Táto hra je naozaj zaujímavá a hlavne zábavná, ak ju človek hrá s niekým. Avšak, ak chcete hrať s niekým, musíte si naozaj uvedomiť, že potrebujete priestor. Z hľadiska priestoru je to dosť náročné.
Veľkou výhodou hry v páre je to, že si každý z hráčov môže vybrať vlastnú postavu i určiť si náročnosť. Takže, nie je problém tancovať i s človekom, ktorý je na vyššej či nižšej úrovni.


Hodnotenie
Čím lepšie jednotlivé tance zatancujete, tým vyššie hodnotenie dostanete. V prípade že hráte v tíme alebo po páre, tieto body ukážu, kto vlastne vyhral. Ako v predchádzajúcich hrách. Aj tu sa „COMBO“, teda rovnaké hodnotenie rôznych pohybov, hodnotí vyšším skóre. Pre začiatok sú niektoré tance naozaj náročné, preto je možné určiť si obtiažnosť, avšak časom sa kroky a pohyby naučíte a potom vám pôjdu čím ďalej, tým lepšie. Skóre samozrejme ovplyvní aj počet hviezdičiek, ktoré dostanete za odtancovanú pesničku. Naučte sa kroky a zažiarte pred svojimi kamarátmi.
Pri každej odtancovanej pesničke Vám nakoniec pribudne niekoľko XP bodov. Čím viac bodov máte, tým vyšší level dosiahnete. Za každý dosiahnutý level získate nejakú odmenu. Nový priestor, charakter alebo oblečenie. Je to naozaj zaujímavé.

Zabavte sa
Po skončení pesničky Vám ukáže Vaše zábery, ako ste tancovali. Toto beriem ako veľké plus. Môžete vidieť svoje chyby, ako vyzeráte pri tancovaní alebo sa na fotkách poriadne zabaviť. Žiaľ, pre kvalitnú fotku musíte mať ideálny sklon svetla atď. Takže snímky sú často nekvalitné.

Ak ste pri tancovaní ako „drevo“, nemusíte sa tiež ničoho báť. Úroveň tancovania sa dá nastaviť aj na EASY a postupne sa do toho zaručene dostanete. Chcete hrať s kamarátom, ale Váš kamarát je už na vyššej úrovni? Nevadí. Pri prehrávaní Vášho playlistu si môžete zvoliť obtiažnosť samostatne, rovnako ako aj postavu a kostým. Takže sa nemusíte ničoho báť, môžete hrať aj s fyzicky zdatnejším kamarátom a nebudete sa pri ňom cítiť trápne. Postupom času sa aj „drevo“ dostane do pohybov, a pôjde mu to čím ďalej tým lepšie. Samozrejme, nič nie je med lízať a preto fyzická drina alebo občasná svalovka je možná. Predsa bez práce nie sú koláče. Avšak, nemusíte sa báť. Úroveň EASY je vymyslená tak, aby to nebol pre Váš organizmus nejaký šok, takže svalovka je menej pravdepodobná, i keď sa to môže stať (hlavne ak začnete s tancovaním HARD).


Hodnotenie 

Menovky: ,