Liečivé kamene

Nakoľko mojou najobľúbenejšou sekciou kníh je ezoterika, rozhodla som sa pre tentokrát trocha sa vzdelať v oblasti minerálov a to za pomoci knihy Kameny od A po Z 3


Výzor
Podľa mňa je výzor tejto knihy naozaj veľmi zaujímavý a zároveň výstižný. Už samotný názov „od A po Z“ nám napovedá, že pôjde viac-menej o encyklopedické vysvetlenia. Tento obal tejto tematike i zodpovedá a teda som s výzorom naozaj spokojná.

Obsah
Nová generácia kameňov k liečeniu a duchovnej alchymií, ďalší diel obľúbenej encyklopédie liečivých kryštálov.

Po dvoch nesmierne úspešných knihách a prospešnej moci kameňov prichádza autorka s tretím dielom svojho kryštálového bestselleru. Nová doba si vyžaduje i nové kamene, nové prístupy a nové cesty.
Podrobný sprievodca svetom liečivých kameňov ponúka množstvo doteraz neznámych kameňov, nezvyčajných kombinácií a vzácnych minerálov, ktorých ezoterické účinky zatiaľ nikde neboli popísané. Sú to kamene novej energie s vysokou vibráciou, ktoré môžu prispieť k uzdraveniu tela, ducha i k liečeniu Zeme.

Podrobný sprievodca svetom, vzácnych kameňov vám prezradí také tajomstvá kryštálových lebiek a bytostí, poradí, ako najlepšie kamene vyberať a ako sa o ne starať. Ako pripravovať drahokamové esencie. Taktiež sa naučíte pracovať s „novými“ čakrami, o ktorých možno ani neviete.

Osobná skúsenosť
Kniha je veľmi dobre spracovaná. Nachádza sa tu nespočetné množstvo kameňov spolu s ich významami a to nie len duchovnými ale aj fyzickými.

Vďaka registru, ktorý sa nachádza vzadu si človek veľmi ľahko a rýchlo dokáže nájsť presne to, čo hľadal.

Ja osobne som s celkovým spracovaním knihy nadmieru spokojná. Našla som tu kamene, ktoré poznám i také, ktoré nepoznám alebo som o nich dokonca ani nepočula. (Tieto kamene majú prevažne vzácny výskyt) a teda je ich veľmi ťažké zakúpiť.

Zároveň nám už samotný obal tejto knihy napovedá, že si môžeme kúpiť kamene v rôznych veľkostiach i tvaroch.

Za veľkú výhodu považujem hlavne to, že je tu písané ku ktorej čakre prislúcha aký kameň, samotné čistenie kameňa i výroba elixírov z polodrahokamov. Tieto informácie (čakra a čistenie) sú podľa mňa najdôležitejšie informácie, bez ktorých by kniha nebola úplná.

Jediné, čo by som tejto knihe vytkla je to, že by som privítala viacero obrázkov kameňov, hlavne v prípadoch, kedy kamene môžu mať viaceré odlesky či rozličnú farbu (napr. achát).

Zároveň musím pochváliť, že je kniha veľmi prehľadná a fotky kameňov sú umiestnené priamo pri ich popise.

Hodnotenie
Kniha ma celkom oslovila. Je naozaj veľmi dobre spracovaná, obsahuje veľké množstvo pre mňa známych no oveľa viac neznámych kameňov. Preto je moje hodnotenie 10/10


Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať nakladateľstvu metafora.cz, ktoré mi poskytlo túto knihu k recenzií. V prípade, že aj vás táto kniha oslovila, nájdete ju TU.

Menovky: , ,