Nadovšetko

Kniha Nadovšetko ma zaujala svojim obsahom i výzorom. Preto som sa s ňou rozhodla „popasovať“ a prečítať i túto knihu
.

Vzhľad
Mne osobne  vzhľad tejto knihy naozaj upútal. Čierno-biele postavy, muž a žena, medzi ktorými očividne „zafungovala“ chémia. Obálka tejto knihy je naozaj veľmi vydarená a ružový názov knihy „Nadovšetko“ sa na obálke veľmi dobre vyníma.

Obsah
Amélia má osemnásť rokov a život si užíva naplno vďaka peniazom, ktoré jej dáva otec. Nič však netrvá večne. Keď nastanú v otcovej firme problémy, Amélia aj celá jej rodina musia prejsť na úsporný režim. V čase najväčšej beznádeje stretne Adama, ktorý dá jej životu nový zmysel. Pocit, vďaka ktorému vie, že sa oplatí bojovať. Až dokonca.

Úryvok
„Vieš čo, robte si, čo chcete,“ zobrala som si svoju milovanú ružovú listovú kabelku do ruky a chcela odísť. V tom momente ma zastavila Zoey. Postavila sa predo mňa a uprela na mňa pohľad
To, čo teraz robíš, myslíš naozaj vážne? Plánuješ mi nebrať mobil, neodpovedať na smsky, nič? Mia, ja som ti nič nespravila, ak máš ty pocit, že áno, tak to ma mrzí, ale ja som takto šťastná, myslím si, že aj Erik je, takže si nemysli, že sa teraz na to vykašleme kvôli tebe. Je mi ľút...“ Prerušila som ju, už som ju ďalej nemohla počúvať, navyše ma čakal Adam a chceli sme si spraviť oddychový deň.
„Nenamáhaj sa, nezaujíma ma to, dovolíš?“ mávla som rukou do strany, aby mi uhla.

Osobná skúsenosť
Myslím si, že táto kniha upúta najmä teenegerky. Pubertálne správanie a prípadný slang určite upúta každú teenegerku, ktorá sa do postáv dokáže o to lepšie vcítiť. Autorka používa veľmi ľahký štýl písania.

Taký „typický“ teenegerský život, len s malým rozdielom. Od všetkých problémov a vecí, od ktorých by sme najradšej utiekli a schovali sa niekde, hlavná hrdinka i uteká a to konkrétne za jej partnerom, ktorý ju dokáže v každej chvíľke podržať.

Myslím si, že očarí najmä tie, ktoré práve prežívajú „vzťah-titídu“ alebo ťažké obdobie.
Mňa osobne na tejto knihe najviac zaujalo to, že reakcie, ktoré hlavná hrdinka robila sa mi zdali byť veľmi, ale veľmi povedomé – nakoľko mávam takéto reakcie občas i ja. Zároveň reakcie jej najlepšej kamarátky častokrát zodpovedali reakciám mojich kamarátok, čo ma veľmi dostalo.
Najviac sa mi ale na celej knihe páči to, že mala hlbší zmysel. A to, že láska je oveľa viac ako peniaze.
Hodnotenie
Do deja som sa veľmi rýchlo vžila. Bol pútavý a dynamický. Za mňa je to rozhodne 10/10. Určite by ma potešilo i viac strán.


Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať vydavateľstvu marencin.sk, ktoré mi tento knižný výtlačok ponúklo na recenziu. V prípade, že aj vás táto kniha oslovila, určite si ju nenechajte ujsť. Nájdete ju TU

Menovky: ,