Vegánska riasenka

Keď som po prvýkrát našla stránku Biokozmetika Organicare, veľmi ma zaujalo, že je pre vegánov. Teda, neobsahuje žiadne živočíšne produkty a zároveň nie je testovaná na zvieratách. Keď som sa nad tým zamyslela, keď tieto výrobky dokáže propagovať jedna firma, prečo nie i ostatný? 


A hlavne, keď sa dá zabrániť ubližovaniu zvierat, prečo to nerobí každý výrobca kozmetiky? Nie, nie som vegetarián, či vegán ( i keď častokrát rozmýšľam, či by to nebolo správne), no potrava je, aspoň si myslím, životne dôležitá. No bez kozmetiky sa zaobídeme. Samozrejme, nie je to niečo, čomu by sme sa chceli vyvarovať – ja si napríklad neviem predstaviť život bez kozmetiky, sprchových gélov,...

Chcem vám tu povedať, že zabitie zvierata z „rozkoše“ je podľa mňa nanajvýš povrchné a tie zvieratá si to nezaslúžia. Pretože si myslím, že sa oplatí priplatiť pár eur za život zvieraťa, ako plytvať tými nevinnými bytosťami.  No prejdime už k veci,....

Ako som spomínala, vegánska kozmetika ma oslovila a preto som aj ja chcela aspoň takto trocha prispieť k životu zvierat. Preto som si vybrala pre mňa neodmysliteľnú súčasť každodenného dňa, čiernu vegánsku riasenku.

Vlastnosti
Predlžuje riasy a zväčšiuje ich objem
Odolná voči vode
Vhodná i pre ľudí s citlivými očami

Zloženie
Aqua (Water), Oryza Sativa Wax (Rice Bran Wax), Olea Europea fruit oil (Olive Oil), Vegetable Source Cetyl Alcohol (Coconut), Coernica Cerifera (Carnauba Wax), Euphorbia Cerifera (Candelilla Wax), Vegetable Glycerin, Stearic Acid, Acacia Gum, Iron oxides (CI 77499 CI 77491), Aminomethyl Popandiol (Ph Adjuster), Phenoxyethanol (Preservative).

Nanášanie
Riasenka sa veľmi dobre nanáša i napriek tomu, že je vegánska a teda je z čisto prírodných zložiek. 

Osobná skúsenosť
S riasenkou som nadmieru spokojná. Naozaj veľmi kvalitne farbí, farba je nádherná, sýta a výrazná. Riasy mi nádherne predĺži a zároveň im zväčší objem. Takže mám riasenku 2 v 1 J Vždy som používala dve riasenky, no teraz mi stačí iba jedna, z čoho sa veľmi teším.

Riasenka je jemná k očiam, nepráši sa a ani mi na očiach nezostávajú z nej čiastočky. Má krásny efekt po celý deň a ani si neuvedomujem, že ju mám na sebe. Vydrží celý deň a preto si ju už so sebou nemusím všade nosiť. Je to veľmi dobrý pocit, že sa nemusím strachovať, keď ma svrbí oko, či som sa náhodou nerozmazala.

Veľkou výhodou, teda hlavne pre mňa, je to, že je vodeodolná, takže ju môžem mať na sebe i pri športe, kedy sa spotím no s riasenkou budem vyzerať stále dobre.  To, či je vodeodolná, som vyskúšala aj priamo vo vode a riasenka sa nezmyla.

Hodnotenie

V konečnom dôsledku, nemám čo vytknúť tejto riasenke. Je vegánska, má sýtu farbu, nezostávajú mi po nej čiastočky na riasach, predĺži i zhustí moje riasy, je citlivá k mojich očiam, vydrží celý deň a zároveň je vodeodolná. Razom sa stala mojou TOPkou a preto má odo mňa zaslúžených 10/10.


Menovky: ,