1000 receptov - pečenie

Kto by nemal rád slané či sladké koláče? Tentokrát som si pre vás prichystala knihu plnú chutných receptov.


Vzhľad
Obálka knihy je veľmi svieža, jemná a hlavne chutná. Trocha ma však mrzí, že na obálke nie je ani jeden slaný recept.

Obsah
Chcete sa stať majstrom v kuchyni, ktorý dokáže pripraviť tie najlepšie dobroty, akým nikto z vašich blízkych neodolá? V takom prípade určite siahnite po knihe 1000 receptov – Pečenie, ktorá je plná výborných receptov na koláče, torty, pečivo, sušienky, chlieb a slané dobroty. Vstúpte s nami teraz do úžasného sveta pečenia! Sami sa presvedčte, že láska naozaj prechádza cez žalúdok a vy sa jej môžete vďaka tisícke receptom venovať tak často, ako len budete chcieť.

Osobná skúsenosť
Veľmi rada pečiem, takže ma táto kniha nesmierne potešila a okamžite som po nej musela siahnuť.  1000 receptov je naozaj veľmi veľa a hoc netuším, kedy ich všetky vyskúšam, vyzerajú naozaj veľmi zaujímavo a chutne.

Kniha sa delí na tri veľké kategórie:
Koláče a torty - Tu nájdeme väčšinu sladkých dobrôt, ale aj pár slaných. Nájdeme tu torty, koláče ale aj rôzne mafiny, košíčky či bochníčky.
Chlieb a sušienky – V tejto kategórií sa nachádzajú rôzne slané a sladké chleby, bagety, sušienky, praclíky, závitky,....
Slané koláče a pečivoV  poslednej kategórií sa nachádzajú slané dobroty ako napríklad bochníky, chleby, torty, mafiny, sušienky, rezy,...

Toto delenie je podľa mňa veľmi praktické, a to hlavne preto, že si človek môže pozrieť, na čo má práve chuť. Či je to nejaký chlieb či pečivo, niečo slané alebo niečo sladké. Zároveň sú tieto kapitoly od seba farebne rozlíšené, takže už na prvý pohľad viete, že pôjde o niečo iné.

Napriek tomu, že je v knihe naozaj nespočetné množstvo receptov, chýba mi tu pár známejších pečených dezertov, ako sú napríklad Somlói halušky alebo fánky. Zato som tu našla veľmi zaujímavé recepty o ktorých som ešte ani nepočula a ani som ich nevidela. Medzi tieto patria: klobásový koláč či Šarlotine koláčiky s malinami,...

Veľkou výhodou knihy je aj to, že obsahuje niekoľko bezlepkových dobrôt. Práve toto ocenia ľudia, ktorý majú v rodine nejakého Celiatika, poprípade poznajú Celiatika a chcú mu urobiť radosť.
Veľmi sa mi páči, že si v tejto knihe príde na svoje naozaj každý. Od jednoduchých a rýchlych receptov až po tie naozaj ťažké sa tu nájde úplne všetko. Trocha mi však vadí, že tu nie je písaná náročnosť jednotlivých receptov (našťastie si to však podľa prípravy vie posúdiť každý, aké to je náročné).

Za veľmi veľkú výhodu považujem i to, že pri každom recepte je fotka. Takto si človek môže vybrať to, čo ho naozaj najviac zaujalo chuťovo, ale aj zrakovo. Mňa osobne najviac zaujal banánový bochník s kúskami čokolády a aj keď môj nevyzerá presne tak, ako je na fotke (nemáme chlebovú formu), nie len že vyzeral celkom dobre ale aj veľmi dobre chutil.


Ako posledné chcem spomenúť register. Mňa osobne oslovil najmä tým, že všetky recepty začínajú názvom hlavného prvku v recepte napr. Jablkový koláč, Kávové zrno, Pomarančové tortičky,... Preto ak máte chuť napr. na niečo malinové, v registri si pozriete čo všetko kniha ponúka a môžete si hneď tento recept nalistovať a spraviť.

Hodnotenie
Množstvo zaujímavých slaných i sladkých receptov, ktoré som poznala ale i nepoznala nemôžem hodnotiť nijak inak, ako 10/10. Hoc kniha mala pár nedostatkov (obálka neobsahovala žiadnu slanú pochúťku a pri receptoch nie je písaná náročnosť), pri takomto veľkom množstve receptov sú tieto malé chyby naozaj zanedbateľné.

Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať vydavateľstvu príroda, ktoré mi poskytla tento recenzný výtlačok. V prípade, že vás táto kniha zaujala, nájdete ju TU.


Menovky: , , ,