Čerstvé šťavy z ovocia a zeleniny

Som milovníčkou zdravých Smoothie, koktejlov či džúsov, ktoré sú zároveň chutné. Preto, keď som mala možnosť dostať do ruky knihu Čerstvé šťavy z ovocia a zeleniny, okamžite som to využila.




Vzhľad
Výzorovo sa mi kniha páči. Je farebná a už na prvej strane je vidieť, že sa bude používať to najrozmanitejšie ovocie či zelenina. Taktiež si môžeme všimnúť, že kniha bude obsahovať smoothie a mliečne koktejly, rovnako ako aj rôzne džúsy a osviežujúce nápoje.

Obsah
Pravidelné pitie čerstvých ovocných a zeleninových štiav je pre ľudský organizmus veľmi prospešné a k nezaplateniu. Kniha pomôže aj úplným začiatočníkom, aby sa stali džúsovými majstrami. Dozviete sa, čo všetko budete k výrobe potrebovať, ktoré ovocie a zeleninu vybrať, aké druhy sú najvhodnejšie pre výrobu čerstvých nápojov. Zistíte, že príprava čerstvých a šťavnatých ovocných i zeleninových pochúťok je hračka.

Ranný raňajkový elixír vás nakopne do náročného dňa, popoludňajší koktejl vám dodá energiu, večerný pohár vás upokojí a zbaví vás stresu. Doprajte si blahodarné čerstvé pochúťky zo špenátu, jabĺk, avokáda, lesných plodov, mrkvy, orieškov, papáje, uhoriek a ďalších úžasných plodín.

Čo táto kniha ponúka?
Naučíte sa pripraviť si:
• čerstvé džúsy
• smoothies
• nápoje pre revitalizáciu, dobytie energie, chudnutie či lepšiu pleť
• koktejly ako plnohodnotnú súčasť denného stravovania
• orechové mlieka a maslá
• malé ranné panáky, ktorými našťartujete deň

Osobná skúsenosť
Ja osobne mám naozaj veľmi rada rôzne smoothie, koktejli či čerstvé džúsy a preto ma táto kniha zaujala.

Ja osobne mám po ceste do školy jeden nemenovaný obchod, v ktorom si neustále kupujem ovocie, za veľmi rozumnú cenu a myslím si, že zmena v tejto oblasti – premeniť čerstvý pomaranč na chutné smoothie,... By nebolo od veci.

Taktiež som prišla na rôzne chutné kombinácie, ktoré ma naozaj oslovili a ani by som neverila, že tieto dve chuti môžu ísť dokopy.

Napriek tomu, že som sa zeleninových štiav nejak zdráhala – ja osobne nemám veľmi v láske zeleninu, vyskúšala som niektoré a boli naozaj chutné. (Samozrejme, našli sa tam aj nápoje, ktoré ma nejak neoslovili alebo mi nechutili, avšak t osa nájde v každej knihe).

Veľmi ma potešila aj rozmanitosť tejto knihy a to, že si v tejto knihe môžeme nájsť aj konkrétny nápoj, ktorý nám pomôže pri chudnutí, na akné,... Skrátka nápoj, ktorý nám pomôže vyliečiť určité problémy.

Avšak za najväčšiu výhodu tejto knihy považujem aj tak to, že je ku každému nápoju i obrázok a to, že je spracovaná ako normálna kuchárka – teda sú v nej písané všetky suroviny i postup, ako si takýto nápoj pripraviť.



Hodnotenie
Za veľmi veľké plus považujem to, že kniha ponúka obrázky, aby sme si mohli predstaviť, ako koktejl vyzerá a aj vďaka obrázku si vybrať to, čo nás zaujme. Nápoje sú veľmi zdravé a chutné a preto túto knihu hodnotím 9/10, nakoľko by som privítala o čosi viac ovocných smoothie a ovocných kombinácií. No napriek tomu ma veľmi potešili obrázky a 144 strán zaujímavých nápojov.



Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať nakladateľstvu metafora.cz, ktoré mi túto knihu poskytlo k hodnoteniu. V prípade, že aj vás táto kniha zaujala, nájdete ju TU.

Menovky: , , ,