Dejiny Kung-Fu



Túto knihu som už predtým držala v rukách, keď som ju kupovala môjmu kamarátovi a veľmi sa mi páčila. Vtedy som na ňu ale nemala peniaze i pre mňa a po čase som na ňu zabudla. Teraz, keď som na ňu ale opäť natrafila, rozhodla som si ju zakúpiť.

Dějiny Kung-Fu (Robert Urgela)


Výzor
Kniha má naozaj veľmi pekný obal. Fialová farba je dosť výrazná a obrázok Shaolinčana v zvláštnej podobe (ak sa nemýlim tak štýl škorpióna), je takiež veľmi pútavý. Skrátka, obal ma veľmi oslovil.

Obsah

Kung-fu je používaným názvem pro čínské bojové umění.
Pokud bychom chtěli definovat název kung-fu - je to provázání určitého umění, určité činnosti na mistrovské úrovni. Podle tradičních čínských legend a lékařských traktátů se bojová umění vytvářela v Číně a Indii. První údaje o systematizování kung-fu, společně s léčebnou gymnastikou a masáží, se nacházejí v knize "Kung-fu" z roku 2698 př. n. l.

Osobná skúsenosť
Teraz, keď som si na ňu spomenula, rozhodla som sa k nej vrátiť. Nakoľko chodím už niečo pod 7 rokov na Kung-Fu, táto kniha bola pre mňa ako vyšitá a rozhodla som sa ju zakúpiť si ako taký môj predčasný darček ku „Kung-Fu výročiu“, pretože 7 rokov je už naozaj veľmi pekné číslo.

S touto knihou som nadmieru spokojná. V Kung-Fu, pri skúškach na vyšší stupeň nejde iba o formy, boj či cviky, ale aj o teóriu. V tejto knihe som našla naozaj nespočetné množstvo teórie, ktoré musíme vedieť i my, na skúškach. Mňa osobne to teda veľmi oslovilo. I to, že v niektorých pasážach vidíme i obrázky, takže si viem ihneď na skúške vybaviť obrázok, ktorý súvisí i s našou teóriou na vyšší stupeň.

Taktiež sa mi veľmi páči, že sú to rôzne zaujímavosti, ako napríklad ako vznikol hadí štýl, na akých základoch je postavené, čím je tento štýl špecifický,...

Veľmi sa mi páčilo i to, že sa v knihe nachádzala základná forma v obrázkoch, ktorá je naozaj tým základom. Túto formu (s pár úpravami) som sa i ja učila ako prvú formu na Kung-Fu.
V konečnom dôsledku som s touto knihou nadmieru spokojná a určite siahnem i po iných knihách od tohto spisovateľa.

Kung-Fu som si veľmi obľúbila a táto kniha ma utvrdzuje v tom, že som si vybrala ten správny štýl a to správne bojové umenie. Ja osobne robím Shaolin - takže je to spojenie všetkých zvierat a zároveň všetkého, čo má pravé Kung-Fu obsahovať. Kniha dáva základné poznatky o Kung-Fu a to nie len v oblasti fyzickej ale aj duchovnej filozofií.

Hodnotenie
S knihou som nadmieru spokojná. Takto dobrú a kvalitnú knihu s plnohodnotnými informáciami som ešte nevidela, takže moje hodnotenie je 10/10, i keď najradšej by som jej dala 12/10 (čo sa ale nedá).



Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať kníhkupectvu preskoly.sk, ktoré mi túto naozaj kvalitnú knihu poskytlo na recenziu. V prípade, že aj vám táto kniha padla do oka, nájdete ju TU.

Menovky: , ,