Ivy Pocket

Milujem dobrodružné pohromy. Tentokrát ma z tejto literatúry zaujala Ivy Pocket: Chodiaca pohroma
Ivy Pocket – Chodiaca pohroma


Výzor
Kniha vyzerá naozaj veľmi dobre. Má pekný, teengerský vzhľad.

Obsah
Ivy má dvanásť rokov, slúži v bohatých rodinách a počas svojho života už stihla vytočiť, naštvať a rozčúliť peknú kôpku namyslených aristokratov. 

Je nesmierne svojská, až neznesiteľne úprimná a nehorázne neskromná. Zároveň je však nečakane nebojácna, nevídane nebezpečná a neuveriteľne nezlomná. Čo iného aj ostáva úbohej opustenej sirote, samotnej na celučkom svete!!!

Lenže v poslednom čase sa okolo nej začína roztáčať záhadný kolotoč plný intríg, prízrakov a dokonca aj zákerných zločinov a vrážd. 

Je možné, aby všetky tie neuveriteľné nehody naznačovali, že Ivy je niečo viac než len obyčajné dievča?

Úryvok
Keď som si napchala brucho, chystala som sa opustiť špajzu, kým prídu umývačky riadu s taniermi od večere. Náhlila som sa po rozľahlej kuchyni, keď ku mne doľahli zvýšené hlasy. Bála som sa, že ma pristihnú, a uskočila som nazad do špajzy. Len čo som sa prikrčila za vrecom mletého cukru, do kuchyne vošla slečna Frostová so slečnou Alwaysovou. Tá mala ešte stále čepiec a rukavice.
Ani jedna sa netrávila mimoriadne veselo.

„Chcete, aby si dala kúsky tej skladačky dokopy?“ zasyčala slečna Alwaysová, zastavila sa pred klátikom na sekanie mäsa a zložila si klobúk. „Prezradila by to celému svetu.“

Osobná skúsenosť
Niečo podobné som už raz čítala, a kniha sa mi naozaj veľmi páčila. Práve preto som sa rozhodla siahnuť i po tejto knihe, ktorá ma nesmierne oslovila.

Myslím si, že každý teeneger sa občas cíti ako vyvrheľ. Cíti sa, že je každý človek proti nemu a nikto ho nemá rád. Aj to je dôvod, prečo sa človek veľmi rýchlo dokáže stotožniť s hlavnou postavou v tejto knihy. Ivy vytáča a rozčuľuje množstvo zbohatlíkov.

Milujem knihy, kde je hlavným hrdinom obyčajný človek, ktorý neskôr odhalí svoje zaujímavé a netradičné schopnosti a z vyvrheľa sa odrazu stane hrdina a človek, ktorého všetci obdivujú. (Niečo ako Harry Potter).

Veľmi ma zaujal zaujímavá nápad autorky a to, ako veľmi dobre opísala samotné vraždy a záhady, ktoré sa dejú okolo Ivy ako aj to, ako Ivy odhalila svoju silnú stránku. Svoju nebojácnosť tentokrát môže využiť naplno a konečne sa dostane tam, kam skutočne patrí – k svojmu živlu.

Hodnotenie
Kniha je veľmi zaujímavá. A nakoľko sú v knihe vykreslené aj veľmi zaujímavé obrázky, knihe dávam 10/10.


Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať vydavateľstvu Fragment, ktoré mi túto knihu ponúklo ako recenzný výtlačok. V prípade, že vás kniha zaujala, nájdete ju TU.

Menovky: , ,