Návrat k láske

Milujem duchovné knihy a keď mi v Panta Rhei prišla pod ruky kniha „Návrat k láske“ ktorú napísala Marianne Williamson, bola som rozhodnutá, že ju musím mať. Aká, teda je?
Williamson Marianne: Návrat k láske

Vzhľad
Podľa mňa má kniha naozaj atraktívny vzhľad. Milujem takéto farebné obrázky, ktoré majú dávať nejaký zmysel a celkový význam knihy. Fotka, ktorá je použitá ako obal tejto knihy je naozaj krásna a precízne vybraná. Radosť sa na ňu pozerať.

Obsah
Ak hľadáte vzťah s Bohom a pochopenie Kristovej lásky inak ako cez kresťanské náboženstvo, nemôže vo vašej knižnici chýbať dielo úspešnej autorky a skúsenej ženy, ktorú sám život navrátil k Bohu - ku zdroju lásky, našej sily a premeny. V ťažkom zúfalstve z nepochopených lekcií života, našla „náhodou“ Kurz zázrakov. Toto dielo potom aplikovala do denného života a vyriešila si problémy so sebou, s drogami, s milencami, s chudobou aj s rodičmi vďaka pochopeniu, že láska je najsilnejšia energia na zemi a že v každom z nás prebýva Boh. Sila, ktorá nám v každom okamihu pomáha vstať a ísť ďalej v ústrety láske a šťastiu. A to je ten zázrak, ktorý dokáže každý z nás. A tým dokáže zmeniť svet na lepšie miesto pre nás aj tých, čo prídu po nás. Návod je v jednotlivých kapitolách a v ich pochopení. Niekto nazval jej učenie duchovná psychoterapia. Všetci vieme, že duch sa nedá oddeliť od duše a tela, že je ich výživou a hybnou silou a preto môžeme smelo nazvať knihu Návrat k láske liekom. Táto kniha rozhodne zmení váš život.

Osobná skúsenosť
Autorkin štýl je veľmi ľahký, nenásilný a aj keď hovorí o Bohu, nenásilne propaguje túto vieru, aby si človek mohol vytvoriť a mať stále svoj vlastný úsudok.

Hoc nie som veriaca (alebo inak povedané, verím vo vyššiu silu, no nie som si istá, či tá vyššia sila je práve Boh), táto kniha ma naozaj zaujala. Napriek tomu, že autorka hovorí o láske k Bohu, ja osobne si na tomto mieste zakaždým predstavím nejakú vyššiu energiu, ktoré sa s nami snaží spolupracovať a snaží sa, aby sme boli všetci šťastní.

Veľmi sa mi v tejto knihe páči hlavne to, ako dáva svoje životné príbehy ako príklady a inšpiráciu, aby sme sa nevzdávali ani v tom najväčšom zúfalstve. Pretože keď sa to podarilo jej, prečo nie nám?
Myslím si, že je táto kniha ideálna pre ľudí, ktorí sú smutný, pociťujú depresie a možno ani neveria v Boha. Každý si tam nájde toho svojho Boha alebo jeho zastupiteľa a aj vďaka tejto knihe sa dokáže zo smútku a depresií dostať.

Ja osobne som túto knihu dostala do rúk zrejme v tom pravom čase. Nie, že by som bola smutná či deprimovaná, ale bola som frustrovaná z toho, že som celé prázdniny brigádovala a teda som nemala čas na spoločnosť. Jednoznačne mi táto kniha otvorila oči.
Vďaka tejto knihe som prišla na to, že aj keď potrebujem peniaze a teda brigádu, nie je nič cennejšie ako vzťahy. Zároveň som prišla na to, aký sú veľmi vzácny a to, aby som si ich začala viac vážiť. Aby som prestala byť k nim podráždená i napriek tomu, že mám zlý deň, pretože za to nemôžu.

Vďaka tejto knihe som zmenila pohľad nie len na seba, ale aj na moje okolie a na všetko s čím sa stretnem.

+ BONUS v Panta Rhei je teraz akcia, že ku každému nákupu knihy dostanete "knihomolský" odznak. A to i pri internetovom nákupe


Jeden som si už dala na moju školskú tašku :)

Hodnotenie
Kniha ma zaujala nie len obalom, ale aj samotnou myšlienkou. Hoc ja osobne skôr verím v nadpozemskú energiu ako v Boha, autorka túto vieru popisuje veľmi nenásilne a nenúti nás, veriť v neho, čo považujem za veľké plus. Má veľmi hlboké myšlienky, ktoré dopĺňajú jej osobné príbehy. Ťažko sa mi hovorí, ak som z tejto knihy mala pocity. V každom prípade ju odporúčam.  Preto hodnotím túto knihu 10/10

 Týmto by som veľmi pekne chcela poďakovať kníhkupectvu Panta Rhei za ponúknutie knihy k recenzií. V prípade, že aj vás zaujala táto kniha, nájdete ju TU.

Menovky: , ,