Percy Jackson - Neptúnov syn

Ak máte radi fantasy knižky, určite neprehliadnite Percy Jackson  - Neptúnov syn


Výzor
Obálka vyzerá veľmi zaujímavá. Už na prvý pohľad je vidieť o čo v knihe pôjde a s kým bude Percy Jackson súperiť.

Obsah
Nezvestný Percy Jackson sa vracia! Stratil však pamäť a nevie, kto je, odkiaľ prichádza a aké je jeho poslanie. Z hlbokého spánku sa zobudil u vlčice Lupy, ktorá ho poslala do Tábora Jupiter, rímskej obdoby Tábora polokrvných. Všetci okolo neho ho považujú za syna boha Neptúna, rímskeho boha morí. 

Spoločne s ďalšími členmi tábora, Frankom a Hazel, odchádza na Aljašku, aby naplnil dávne proroctvo. Podarí sa im tam oslobodiť boha smrti Thanata, ktorého uväznil obor? Aké ďalšie nebezpečenstvá čakajú Percyho, ktorému sa počas cesty začína vracať pamäť?

Osobná skúsenosť
Napriek tomu, že je táto kniha už pár rokov na trhu, nejak sa mi doteraz nedostala do ruky. A keďže z nej vyšla dotlač a počula som na ňu samé chvály, rozhodla som sa ju prečítať. (Kniha je pokračovaním Bohovia Olympu - Proroctvo).

V tejto knihe sú oveľa sympatickejší hrdinovia, konečne sa tu objavuje samotný Percy Jackson a zároveň sa v nej otvára nový svet a tábor (z Grékov sa prešlo na Rimanov).

Samotná zmena prostredia knihu veľmi pekne oživila. Ale i napriek tomu má človek v úvode doslova chaos, pretože sa stretáva s novými menami a všetko je nové. Napriek tomu som sa pri určitej strane do deja nejak dostala a opäť som sa mohla plne sústrediť na dej a nie na mená postáv –aby som vedela kto je kto.

Ako aj ostatné knihy od Percy Jacksona, kniha je naozaj veľmi napínavá a čitateľná. Človek sa veľmi rýchlo zahĺbi do deja a nevie z neho vyjsť. V knihe je množstvo akcie a napätia, čo ju robí ešte lepšou. Zároveň sa v knihe nachádzajú i pasáže, pri ktorých sa nedá nezasmiať sa.

Naozaj obdivujem fantáziu autora, ktorú dáva do jeho kníh. Mňa by určite nikdy niečo podobné nenapadlo. Jeho knihy sú veľmi originálna a zaujímavé a to i napriek tomu, že už celú jednu sériu vydal. Mne osobne sa veľmi páčila jeho prvá séria no i táto druhá séria ma veľmi nadchla. Zároveň je podľa mňa jedinečné a zaujímavé, že knihu nadviazal na jeho minulé diela.

V každom prípade mala táto kniha oveľa pomalší spád kvôli zoznámeniu s novým táborom, čo beriem za plus ako aj mínus.

Hodnotenie
Kniha je naozaj veľmi zaujímavá a napriek tomu, že sa v tomto diele stretávame už so samotným Percym Jacksnom, zdá sa mi byť o čosi slabšia. Kniha má pomalší spád kvôli novému táboru, v dôsledku čoho má čitateľ v menách chaos. V každom prípade je táto kniha i tak naozaj veľmi podarená a kvalitná a preto je moje hodnotenie 9/10


Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať vydavateľstvu Fragment, ktorý mi ponúkol tento recenzný výtlačok. A v prípade, že vás kniha oslovila, nájdete ju TU.

Menovky: , ,