Rakytníkový sirup

Na stránke Feedo.sk som našla Weledarakytníkový sirup, ktorý som už mala možnosť ochutnať. A nakoľko sa mi podľa účinkov veľmi pozdával, rozhodla som sa ho kúpiť.



Vlastnosti
Objem: 200 ml
Chuť: Rakytníkový sirup

Zloženie
Cukor, šťava a dreň z plodov rakytníka, rešetliakového, med (všetky suroviny sú v BIO kvalite)

Použitie
užíva sa rozmiešaný v čaji alebo vo vode, deti do 12 rokov 1 čajovú lyžičku ráno, mládež a dospelí 2-3x denne 1-2 čajové lyžičky. Odporúčaná doba užívania je 6-8 týždňov, po prestávke 5 týždňov je možné kúru opakovať.

Prečo práve rakytníkový sirup?
Sirup z oranžovo-červenkastých slnečných divorastúcich plodov podporuje životnú energiu v období zvýšenej telesnej alebo duševnej záťaže v zamestnaní, škole alebo v športe. Rakytník je bohatý na vitamín C (obsahuje viac ako desaťnásobok vitamínu C ako pomaranč, niektoré odrody až 20x viac), organické kyseliny a stopové prvky, výrazne posilňuje imunitný systém. Prípravky z neho sa používajú predovšetkým ako účinná prevencia proti chrípkovým ochoreniam, ako doplnok liečby pri problémoch so žalúdkom, podporuje liečenie očných problémov. 

Osobná skúsenosť
S dodávkou od Feedo som bola veľmi spokojná. Bola pomerne rýchla, napriek zdržaniu (sviatok). Ak mám byť ale úprimná, keď mi prišiel veľký Pampers balík, poriadne som sa zľakla. Netušila som, čo to má byť a hlavne čo to má znamenať. Keď som ale balík otvorila, našla som tam rakytníkový sirup. Rakytníkový sirup (Pampers balenie bolo zrejme preto, pretože Feedo.sk sa zameriava najmä na produkty pre deti a mamičky.

Čo sa týka samotného rakytníkového sirupu, hneď po otvorení som ho hneď chcela ochutnať. Preto som sirup pretrepala a dala 2 lyžičky do 0,5ml pohára.

Chuť rakytníka mi nevadila. Nejak mi veľmi nechutí, ale zároveň mi ani nevadí. Má zaujímavú rakytníkovú chuť a pre toho, kto rakytník ešte nejedol je ťažké opísať, ako chutí. Je zaujímavo nevýrazne trpká a zároveň trochu sladká.

Napriek tomu, že rakytníkový sirup ešte nepoužívam nejak dlho (na to, aby človek zbadal všetky výsledky musí sirup užívať min. 28 dní). Ja ho užívam už týždeň a všímam si, že som oveľa čulejšia a menej unavená. Už mi nerobí problém vstať na budík a hlavne nie som až tak podráždená, ako obvykle (keď skoro vstávam).

Taktiež som si všimla, že ma prestali bolieť oči. Mala som problém, že som mala dojem akoby mi malo oko vypadnúť alebo akoby sa mi zväčšilo. A pritom mi nepomáhali výživové doplnky. Síce som pomerne dobre videla stále, veľmi ma to „otravovalo“ a nechcela som ísť k očnému. Hoc ešte stále oko trocha cítim (nemôžem očakávať zázraky na počkanie), cítim, že je to výrazne lepšie, čo ma naozaj veľmi teší.




Hodnotenie
Hoc chuť nie je práve najlepšia (ale ani najhoršia), musím dať tomuto sirupu 10/10. S očami som mala problém už asi 3 mesiace a ani výživové doplnky a ani kvapky do očí mi nepomohli. Až tento rakytníkový sirup. Zároveň je naozaj super na nervy – hlavne teraz, keď sa mi nechce chodiť do školy. 

Menovky: ,