Šógunova dcera

Nakoľko sa mi detektívka Smrtiaca kalich veľmi páčila, rozhodla som sa siahnuť opäť po detektívke a spríjemniť si tak letné chvíľky strávené v práci. Tentokrát som siahla po knihe Šógunova dcera




Výzor
Obálka tejto knihy sa mi naozaj veľmi páči. Vyzerá veľmi zaujímavo a pútavo.Veľmi sa mi páči ako je pekne namaľované dievča na obálke i jej kostým a kvety vo vlasoch. Adekvátne k tomu prislúcha i bambus, ktorý je na obálke taktiež vykreslený. Obálka je to, čo ma na knihe najviac zaujalo. Je nádherne spracovaný

Obsah

Nešťastné náhody, alebo vraždy? Detektív, alebo páchateľ? Sano Ičir má pred sebou najťažší prípad... Ďalšie pokračovanie obľúbenej série detektívok zo starého Japonska.

Šógunova dcéra Curuhime umiera s tvarou zohavenou kiahňami. Čoskoro sa však objavia pochybnosti. Bola jej smrť prirodzená? Šógun sa ale viac zaujíma o svojho syna a dediča, mladíka Jošisato, o ktorého existencií donedávna nevedel. A ako by aj mohol, keď ide o ďalší úskok známeho intrigána Janagisawy. Sano Ičiró, jeho dávny nepriateľ, tvrdí, že skutočným mladíkovým otcom je práve Janagisawa..

Udalosti však náhle naberú nečakaný spád. Horí! Rezidencia šógunovho následníka Jošisata ľahne popolom. Na spáleništi zostanú len k nepoznaniu ohoreté telá. Z Jošisatovy vraždy je však obvinený Sano. A odsúdený k smrti s celou rodinou, i so svojou ženou Reiko, ktorá práve čaká tretie dieťa. Zdá sa, že ich osud je spečatený...

Osobná skúsenosť
Ja osobne mám veľmi rada tému starého Japonska, nakoľko si myslím, že staré Japonsko a vo všeobecnosti Japonsko, Čína,... majú nádhernú prírodu. A hoc príroda nie je tým základným ťažiskom celého deja, veľmi sa mi páčilo prostredie, kde sa odohrávala táto detektívka a tento príbeh.

Myslím si, že je samotný príbeh a obsah už na prvý dojem veľmi zaujímavý. Najprv zomrie Šógunova dcéra a následnie i Jošisata - Šógunov syn o ktorom sa dozvedel len nedávno. Samozrejme, že toto nemôže byť len náhoda a preto sem vstupuje detektív, ktorý sa snaží objasniť celú záhadnú smrť oboch jeho detí a hlavne príčinu, prečo jeho deti museli zomrieť.

Samo Irič (detektív), má naozaj veľmi zaujímavé metódy zisťovania, čo sa vlastne stalo. Veľmi sa mi páči, že je to naozaj podrobne popísané a človek sa veľmi rýchlo zahĺbi do diela, kedy nechce prestať čítať dovtedy, dokým nevie, kto to urobil a hlavne prečo to urobil. 

Hodnotenie
Mňa osobne oslovila táto detektívka, pretože knižné detektívky sú podľa mňa oveľa lepšie, ako televízne. Zároveň sa deje v prostredí, ktoré sa mne osobne páči. Štýl autorky a jej písanie je tiež veľmi pútavé a záhadné. Preto dávam tejto knihe hodnotenie 10/10 veľmi ma oslovila




 Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať nakladateľstvu metafora.cz, ktoré mi túto knihu poskytlo k recenzií. V prípade, že vás táto kniha oslovila, nájdete ju TU.

Menovky: , ,