SUNNY challenge - výsledok

V mesiaci Júl – August som sa zúčastnila svojho vlastného mounthy challenge-u.
Tento challenge sa týkal slnka, slnečného žiarenia a ochrane pred ním. Tak, poďme si zopakovať o čo vlastne išlo J


Zopakujeme si
Jednalo sa o pravidelné natieranie sa opaľovacími krémami, nakoľko ozónová vrstva je už dosť tenká a teda slnečné žiarenie je príliš silné.

Zvolila som si VODEODOLNÝ sprej s faktorom SPF 30, ktorý som používala najmä na tvár. Na telo som si zvolila opaľovacievodeodolné telové mlieko s faktorom SPF 30 a samozrejme po opaľovaní (nakoľko ja vždy sčereniem) som si vybrala tónovaciehydratačné mlieko s betakaroténom po opaľovaní.

Správne nanášanie
Krém by sa mal poriadne rozotrieť po celom tele tak, aby sme nevynechali ani jedno miesto. Zároveň by sme sa mali pravidelne natierať opaľovacím krémom.

Faktor opaľovacieho krému vynásobíme 10 a následne nám vyjde približná doba, ako dlho bude krém či sprej účinkovať v minútach. Ja osobne som mala faktor 30 takže 30 x 10 = 300, teda krém bude účinkovať cca 300 minút čo je 5 hodín.

Tónovacie hydratačné mlieko po opaľovaní by sme si mali tiež dôkladne rozotrieť po miestach, ktoré sme si opálili.

Začiatky
Začiatky boli veľmi ťažké, najmä v prípade, že som bola pri jazere alebo podobne. Teda, kedy nemám pojem o čase. Samozrejme, po pár dňoch to bolo v pohode a krémovanie mi už nerobilo problém. Väčší problém by mi robilo, keby nemám vodeodolné opaľovacie prípravky, nakoľko by som sa pri každom vyjdení z vody musela znova natrieť.

Zhrešila som?
Ako som spomínala, začiatky boli ťažké, takže som zhrešila asi 1-2 krát o pár minút. Potom som prišla na to, že sa natriem radšej o 260minút ako o 380minút J Takže potom mi to išlo už veľmi dobre a ľahko.

Ako sa môj challange vyvíjal?
Nakoľko sa tento challange nedá zhodnotiť z hľadiska výsledku – teda výsledok sa nedostaví o mesiac, ale až o niekoľko rokov, môžem len skonštatovať nejaké poznatky, čo som si všimla. Teda, ak som natretá, neopaľujem sa síce až tak, avšak nie som aspoň červená ako rak. Zároveň aj počas natretia sa opaľujem, i keď nie v takom veľkom rozsahu. Čo sa týka krému po opaľovaní, veľmi sa mi osvedčil. Má veľmi peknú vôňu a aj keď nezaúčinkuje okamžite za 2-4 dni sa moja červená farba zmení na hnedú.

„Chybičky krásy“
Pri spreji a ani kréme som nenašla chybičku. Možno sa krém troška horšie natiera, ale to je v pohode, nakoľko to robí asi každý opaľovací krém. Čo sa týka po opaľovacieho krému s betakaroténom jeho chybička je tá, že v prípade spálenia už veľmi nepomôže. Našťastie, tento rok som sa už nespálila. A taktiež je chyba i tá, že ho treba aplikovať dlhšiu dobu 4-5krát, kým opálenie naozaj zbledne a zmení sa na hnedú. Najlepšie ho začať aplikovať v ten istý deň, ako sme sa opálili.

Odporúčam/budem v tom pokračovať?
Ako som už spomínala, hoc sa výsledok dostaví až o pár rokov, môžem opaľovacie krémy odporúčať a určite sa nimi budem i naďalej krémovať. Čo sa týka po opaľovacom kréme, výsledky sa dajú vidieť už teraz a som s ním nadmieru spokojná.

Konečný výsledok

So samotnými výrobkami som nadmieru spokojná. Účinkujú tak, ako majú. Samozrejme s výsledkom som spokojná, nakoľko som prvý krát nebola spálená a som opálená do hneda i keď moje opálenie dlhšie trvá. A nakoniec, vrstva ozónu je už dosť tenká, takže by som opaľovacie krémy určite odporúčala. 

Menovky: ,