WATER challenge - výsledok

V mesiaci Júl - August som sa zúčastnila svojho vlastného WATER challenge-u, ktorý sa bude týkať, ako je to už z názvu zrejmé, vody.

Konkrétne sa zameral na samotnú hydratáciu pokožky a tela.


Zopakujme si
WATHER challenge sa zaoberal samotnou hydratáciou tela a pleti (dodržiavanie pitného režimu, čo je cca 2-3 litre stolovej vody denne), obmedzenie sladených nápojov – v prípade pitia sladených nápojov sa tieto nápoje nezarátali do pitného režimu a teda nezvyšovali počet vypitej vody denne. A v neposlednom rade sa tento challenge týkal aj hydratácie pleti.

Na hydratáciu pleti som použila AVENEHYDRANCE hydratačný krém pre normálnu a zmiešanú pleť SPF 20, ktorý som si zakúpila na stránke notino.sk

Začiatky
Začiatky boli naozaj veľmi ťažké, nakoľko nie som zvyknutá piť také veľké množstvo rôznych nápojov, nie to ešte vody. A v prípade, že si dám sladený nápoj je to o to viac vody. Jednoducho hrôza. Myslela som si, že to nevydržím. Prvé 2 týždne boli jednoducho horor. Myslela som si, že prasknem. No keď som prišla na jednu malé zľahčenie celého challenge-u, dalo sa to zniesť. Konkrétne, ak som pri sebe mala vždy jednu plnú 2litrovú fľašu vody, zakaždým keď som sa na ňu pozrela, vedela som, že sa mám napiť.

Čo sa týka hydratácie pleti, bola bezproblémová a veľmi sa mi to páčilo J

Zhrešila som?
Ako som už spomínala, pitie vody bolo naozaj veľmi ťažké a teda sa v prvé dva týždne stalo, že som jednoducho nevypila toľko pitia, koľko by som mala. Hlavne v prípade, ak som vypila v tento deň nejaký sladený nápoj, avšak po 2 týždňoch som si na to už zvykla a nebol to žiadny problém.
Čo sa týka hydratácie pleti, bola bezproblémová a teda som s ňou problém nemala.

Ako sa môj challange vyvíjal?
Po určitej dobe (asi po 3 týždňoch) som si všimla, že je moja pleť vypnutejšia, žiarivejšia a oveľa živšia. Moja pleť žiarila životom a takto dobre som už veľmi dlho nevyzerala. Určite mi v tomto veľmi pomohol i hydratačný krém, ktorý mal i SPF 20, čo sa v týchto teplách naozaj veľmi hodilo.

„Chybičky krásy“
V prvý týždeň som myslela že prasknem z toľkej vody. Nie len to, ale aj mi v bruchu pri cvičení (napr. robení brušákov) žblnkalo a teda ten pocit a zvuk naozaj nebol veľmi príjemný. No potom sa to nejak ustálilo a bolo to už v poriadku.

Čo sa týka krému, nenašla som na ňom zatiaľ ani jednu chybičku. Aplikácia bola veľmi ľahká a príjemná.

Odporúčam tento challenge? Budem v ňom pokračovať?
Určite si myslím, že sa oplatí dodržiavať pitný režim a v takýchto horúčavách používať i hydratačný krém s SPF. Ja osobne som nadmieru spokojná a pitný režim (teraz, keď som do toho už nabehla) určite budem i naďalej dodržiavať.

Konečný výsledok

Moja pleť je čistá, svieža a naozaj vyzerá úžasne. Veľmi sa mi páči, že je vypnutá a svieža. Žiari sviežosťou a životom, vyzerám oveľa šťastnejšie a samozrejme teda i príťažlivejšie. Hydratačný krém ma zároveň chráni pred slnečnými lúčmi, takže v prípade, že po aplikácií hydratačného krému chcem vyjsť von, nemusím sa báť slnečného žiarenia. Navyše po aplikácií tohto hydratačného krému sa cítim úžasne, pretože mi na tvár nie je až tak teplo.

Menovky: , ,