Domáce nanuky

Pravá domáca zmrzlina nie je len o samotnej zmrzline, ale aj o tvorítkach, pretože jedlo nie je len o chuti, ale aj o tom, aby oči jedli.  Práve to bol dôvod, prečo som si ako zmrzlinové tvorítka vybrala zvieracie figúrky, ktoré som našla na feedo.sk


Domáce nanuky som ešte nikdy nerobila a tak som po prvýkrát skúsila niečo ľahší recept, na ktorý som potrebovala:
40 g práškového cukru
200ml kyslej smotany
300ml bieleho jogurtu
200ml kakaového jogurtu
Kakao


Samozrejme záleží len na vašich chuťových predstavách a recept si môžete upraviť ako len chcete. Ak sa neviete rozhodnúť, na čo máte práve chuť, môžete sa inšpirovať návodom, ktorý bol pribalený k zmrzlinovým tvorítkam. Mňa osobne veľmi oslovila aj čučoriedková zmrzlina, ktorú určite čoskoro vyskúšam.

Všetky z ingrediencií som zmiešala dokopy a následne som túto polevu vliala do vykrajovátiek.
V prípade, že vám ostane nejaký ten krém, nemusíte sa báť. Krém chutí naozaj veľmi dobre a teda môžete zostatok pokojne zjesť.

Vykrajovátka som následne vložila na niekoľko hodín do mrazáka. (Ja osobne som tieto nanuky robila večer, takže ráno už boli úplne stuhnuté)

Spokojnosť s týmito formičkami je naozaj 100%ná. Aj keď mi na prvýkrát nevyšli úplne 100%ne, na môj prvý pokus je to určite veľmi dobré. Ak mám byť úprimná, veľmi som sa bála, že sa tieto nanuky nebudú dať vybrať z formičky – hlavne preto, že majú rôzne záhyby. Nanuky sa vyberali z formy naozaj veľmi ľahko a pohodlne.

Strašne sa mi na týchto tvorítkach páči, že je každé inej farby a hlavne to, že sú tu 3 vzory (2x macka, 2x pinguin, 2x snehuliak)

Mňa osobne zaujal najviac modrý pinguin, pretože modrá farba je moja najobľúbenejšia. Avšak každé vykrajovátko má niečo do seba. Vykrajovátka sú úžasné, nápadité a určite veľmi originálne.
V prípade, že vás vykrajovátka oslovili, nájdete ich TU.

Menovky: ,