Slovenské povesti

Slovensko mám naozaj veľmi rada. Preto, keď sa mi do ruky dostala kniha Slovenské povesti hradov z hradov a zámkov, okamžite som ju musela mať.



Výzor
Kniha má veľmi peknú obálku, ktorá zaujme najmä deti.

Obsah
Vyberte sa na výlet po Slovensku a od západu na východ navštívte 24 hradov a zámkov. 
Každý z nich dýcha svojou dávnou históriou a je opradený tajomnou povesťou. Čachtická pani, Juraj Jánošík, Omar a Fatima a mnohí ďalší vám vyrozprávajú svoj príbeh.


Osobná skúsenosť
Milujem Slovensko a výlety po ňom. Myslím si, že ešte stále sa dajú nájsť na Slovensku tie nádherné kúty a historické pamiatky, ktoré učarujú každému oku. A jednou z nich sú i hrady a zámky.

Každý vie, že k hradom i zámkom patria i rôzne povesti. Tieto povesti ma vždy fascinovali a nikdy som sa ich nevedela nabažiť. Pamätám si, akoby to bolo včera, keď mi mamina ako malej čítala povesti alebo mi ich pri výletoch rozprávala, vždy som z nich bola nadšená.

Táto kniha je pre mňa ako vrátenie sa do detských čias.

Príbehy a povesti sú naozaj veľmi pekné a zaujímavé. Niektoré povesti som ešte ani ja nepočula a naopak niektoré som poznala alebo som si aspoň útržky z nich pamätala.

Pre mňa osobne bol najväčšou novinkou Smolenický zámok, na ktorom som doposiaľ nebola a už len kvôli tej krásnej povesti, čo sa na ňu viaže (a ešte som ju ani nepoznala), som sa rozhodla určite ho navštíviť.

V každom prípade je táto kniha naozaj veľmi pekne spracovaná. Jediné, čo by som jej vytkla je na môj vkus málo strán a málo povestí.

Hodnotenie
Kniha je naozaj veľmi pekne spracovaná, ale pridala by som ešte oveľa viac povestí. Myslím si, že sa o Slovensku a jeho povestiach dá napísať viac, ako len 56 strán. Výhodou však tejto knihy bol obrázok pri každej jednej povesti, ktorý sa  k danému miestu i vzťahoval.  Práve preto je moje hodnotenie 8/10.



Týmto by som sa veľmi pekne chcela poďakovať vydavateľstvu Fragment, ktoré mi poskytlo recenzný výtlačok tejto knihy. V prípade, že vás kniha oslovila, nájdete ju TU.

Menovky: ,