Ako si vyrobiť vlastný lapač snov

Ani v mesiaci November som nezaháľala a tentokrát som sa rozhodla vytvoriť si svoj vlastný lapač snov.




Na výrobu lapača snov som potrebovala:
základ na výrobu čelenky
stuhy (zelená, ružová, modrá)
nite (modrá, zelená, ružová)
zlomky obrúsených minerálov ( kryštál, ruženín)
krúžky na záclony
pierka rôznych farieb (tmavo zelená, bledo zelená, bledo ružová, tmavo ružová a tmavo modrá)
sekundové lepidlo

Všetky tieto potreby som zakúpila na Stoklasa.cz (až na ružovú a zelenú niť, ktorú som mala doma) a samozrejme sekundové lepidlo.

Ako si vyrobiť takúto krásnu dekoráciu?
V prvom rade si určíme, aký veľký chceme mať lapač snov a v akej farbe ho chceme mať. Ja osobne som si zvolila dvojradový, väčší lapač snov zelenej farby.

Tak a ide sa na to
Najprv som si zobrala 1ks základu na výrobu čelenky, 3ks krúžkov na záclony a zelenú stuhu. Tieto krúžky obalíme zelenou stuhou tak, aby sme celý obvod kruhu pokryli zelenou farbou. Koniec zalepíme sekundovým lepidlom. To isté spravíme i so základom na výrobu čelenky s tým rozdielom, že tento základ vytvarujeme do kruhu a pokryjeme tak, aby nám tvar kruhu ostal a nerozpadol sa.


Ako ďalšie si vezmeme zelenú niť, ktorú navlečieme na tenšiu ihlu (vyberajte dôkladne, pretože túto ihlu budete prevliekať i cez kryštál). Na začiatok si spravíme pár uzlíkov tam, kde sme stuhu zlepili (takto si spoj zakryjeme a zároveň niť prichytíme, aby sa nám neposúvala. Následne začneme robiť očká postupne okolo kruhu.

Keď už tento začiatočný kruh celý pokryjeme, tak isto vytvárame uzlíky i na tejto nite (tentokrát si však uzol budeme vytvárať v strede nasledujúcej nite (ako si môžete všimnúť i na obrázku). Podľa svojej vlastnej fantázie na niť pridáme kryštál a opäť spravíme ďalší uzol, čim sa nám kryštál zakomponuje do tejto "pavúčej siete".


Keď už sme takmer v strede (a vidíte, že je treba ukončiť túto sieť), uzol spravte na protiľahlú pavučinu a spravte uzol. Keď vidíte, že je už sieť dobre upevnená, zvyšok nite odstrihnite.


Následne treba pridať na tento krúžok pierka. Pierka pripevníme zopár uzlami. Najprv si do nite zauzlíme pierka (viacerými uzlami) a následne tieto pierka pripevníme (ďalším uzlom) o kruh tak, aby sa vám pierko nepohybovalo a ani neodviazalo. (Je možné pridať i kryštál. V takom prípade spravíte zopár uzlov na pierku a zvyšky z nite odstrihnete. Následne na pierko navlečiete korálku a postup je už rovnaký (za korálkou spravíte pár uzlov a pripevníte ku kruhu. Zvyšky odstrihnete).



Keďže som si zvolila viacradový lapač snov, celý postup zopakujeme na všetkých malých kruhoch (u mňa konkrétne troch) - 3 malé kruhy budú mať na sebe pierka. Následne tieto kruhy uviažeme a pripevníme k k hlavnému, veľkému kruhu podľa vlastnej fantázie. Na vrchu hlavného kruhu pridíme šlupku na zavesenie a lapač je hotový




Ako si vytvoriť lapač snov ako prívesok?
Ak milujete prívesky a máte chuť mať na krku nádherný lapač snov, postup je rovnaký. Jediný rozidel však je v tom, že použijete iba jeden malý krúžok a pierko rozstrihnete na poli, aby pierka boli menšie.

Moje výtvory











Menovky: , ,