Hennová farba

Tak, po dlhšej dobe sa konečne moja mamina odhodlala a mahagónovuhennovú farbukrasnakazdyden.cz vyskúšala, ktorú jej na vlasy aplikovala kaderníčka. Henna má jemné tónovanie a taktiež slúži na ozdravenie vlasov. Konkrétne táto farba sľubuje extrémne vyživenie vlasov, vysoký lesk, hebkosť a objem a to aj pri minimálnej dĺžke aplikácie.

Pred aplikáciou

Aplikácia
Ako som už spomínala, hennu aplikovala mamine kaderníčka. Samotné pôsobenie farby trvalo cca 1,5hodiny (niektoré henny až 4-6 hodín), čo maminu veľmi potešilo, že nemusí čakať až 4 hodiny. Henna počas pôsobenia na vlasoch musí byť zabalená v uteráku, aby mala čo najväčšie teplo a teda čo najlepšie pôsobila na vlasy.

Pred samotným farbením by malo byť čelo, uši a krk natreté krémom, aby sa farba čo najlepšie dala zmyť, avšak v mamininom prípade to nikdy nebolo treba. Farba jej aj bez tohto natierania vždy veľmi pekne zišla.

Vlasy po aplikácií
Maminine vlasy boli oveľa krajšie a predovšetkým zdanlivo hustejšie. Už pri prvotnom chytaní a česaní sa správali úplne inak. Nie sú krepovité, majú oveľa väčší lesk.
O Henne sa hovorí, že po zmytí farba ešte dozrieva a môže sa meniť intenzita, čo sa pri mamine aj stalo. Po samotnej aplikácií mala na niektorých úsekoch vlasov žltú farbu, po dni však stmavla na mahagónovú.

Myslím si, že ak si človek pravidelne farbí vlasy, aspoň raz za čas by mohol skúsiť siahnuť po Henne, ktorá jeho vlasy vyživí a dodá im potrebné živiny, ktoré pri pravidelnom farbení ale aj samotnom česaní, umývaní či stylingu strácajú.
Po aplikácií

Výhody
Vegánska farba
Prírodná farba
Nesteká
Vyživuje vlasy

Deň po aplikácií
Nevýhody

Trvanie aplikácie (1,5-6 hodín v závislosti od Henny a od pôsbenia)



Mamina (a aj ja s ňou) je s výsledným efektom veľmi spokojná. Jej vlasy žiaria zdravým, farba vyzerá oveľa prirodzenejšie a krajšie.

Menovky: ,