Mikuláš a s ním spojené moje veľké prekvapenie

Počujem tiché kroky. Vstanem z postele. Niekto sa potichu vkráda do môjho domu. Nebojím sa, práve naopak, pretože viem, o koho ide. Jedným očkom nakuknem z mojej izby do chodby a zazriem vysokú postavu. Vysoký, okrúhlejší, zarastený muž s úsmevom na tvári. Bradu má dlhú a bielu ako sneh, oči hnedé ako čokoláda, v ktorých mu žiaria jasné hviezdičky radosti. Na sebe má červený kabát s bielou kožušinou a tak isto mu vyzerajú aj nohavice. Nadšene, no i tak potichu poskakujem na mieste, aby ma nepočul. Už viem, čo sa chystá. Niečo sa mu nepozdáva. Obzerá sa okolo seba, a ja už viem čo mám urobiť. Rýchlo skočím do postele, zavriem oči a snažím sa zaspať. Až pokým,... Zobudím sa a okamžite zakričím slovo Mikulááááááš. Utekám sa pozrieť do čižmičky, ktorú mám na okne a so smútkom vidím, že v čižmičke nič nemám. Prejdem teda do druhej izby s vierou, že tam niečo nájdem, no opäť nič. Nestrácam však nádej, pretože viem, že som tento rok poslúchala a nepochybujem o ňom. Idem teda do kuchyne a napriek tomu, že v čižmičke nič nie je, pri čižmičke si všimnem veľký balík. Môj Mikuláš sa volá Kejmy :) 

Kejmy je úžasné dievča, s ktorou som sa zoznámila na WELEDA meetingu. Ktorá vie, čo chce a neprestajne si ide za svojim. Povahovo mi veľmi sadla a napriek tomu, že som ju videla len raz v živote, veľmi som si ju obľúbila. Pri písaní mi navrhla, či by som s ňou nespravila Vianočný (respektívne Mikulášsky) SWAP (SWAP je balíček prekvapení v určitej hodnote). My sme sa najskôr dohodli na sume 20€, no v priebehu hľadania sme prišli na to, že 20€ nám nejak nestačí a napokon sme sa dohodli na sume 30€. Taktiež sme sa dohodli na tom, že do balíčka dáme čokoľvek, čo chceme, či už pôjde o sladkosti, kozmetiku, home alebo čokoľvek iné, čo nás napadne. Jedinou podmienkou bolo, keďže je to decembrový SWAP, aby tam bolo aspoň niečo Vianočné.


Na úvod ma okamžite potešilo, že si dala záležať aj na balení samotného balíčka, ktorý zabalila do čierno-bieleho baliaceho papiera s detičkami. Bolo to veľmi roztomilé. Nesmierne som sa nevedela dočkať na to, čo si pre mňa Kejmy pripravila a čím ma poteší. Milujem prekvapenia a keďže som vôbec netušila, čo si pre mňa pripravila, bola som ešte o to nedočkavejšia a šťastnejšia. 


Hneď po otvorení na mňa vykukol naozaj úprimný list. List bol naozaj veľmi dlhý, čo svečilo aj o tom, že si na SWAP-e dala záležať a v ktorom mi aj písala, prečo mi poslala práve takýto produkt, či už sa jednalo o sladkosť, kozmetiku alebo čokoľvek iné. Taktiež ma hneď na úvod potešila krásnou pohľadnicou, do ktorej napísala prianie a ešte k tomu mi pohľadnica aj zaspievala vianočnú koledu :)




Ako prvé mi Kejmy poslala študentskú pečať, ktorá je určite veľmi tematická s dnešným Mikulášom a zároveň ju mám veľmi rada. Hneď nato som rozbalila tieto rozkošné ozdoby na stromček, ktoré určite tento rok nebudú môcť na stromčeku chýbať. Presne sa trafila do môjho vkusu, pretože milujem Vianoce a hlavne snežné zvieratká. Táto sada obsahuje mikulášov, snehuliakov, sobíkov a mackov a všetci vyzerajú veľmi pekne. Kejmy ma taktiež potešila soľou do kúpeľa, pretože (ako to spomínala v liste), ona sama miluje takéto soli. Asi naj-naj-naj krajší darček, ktorý mi Kejmy dala bol tento rozkošný vianočný medvedík. Milujem plyšákov a tak niet sa čo diviť, že som bola mega nadšená, keď som si ho rozbalila :) A ako číslo 5 bola prírodná hubka na pleť, ktorú určite budem používať :) Ako spomínala, je naozaj veľmi dobrá, takže som nesmierne zvedavá :) Už som mala jednu hubku na tvár, ktorú som ale nanešťastie niekde na cestách stratila a nevedela som si ju vynachváliť. Odvtedy som nejak na to zabudla a teda týmto ma naozaj veľmi potešila. 


Ďalej som v balíčku našla nádherné vločky na stromček, aj keď v trocha netradičnej farbe. Náš stromček je obvykle červený, ale keďže mám v izbe fialovo-striebornú reťaz na garníži, určite ich zavesím tam. Čo by to bol balíček bez vzoriek? Kejmy ma potešila vzorkou Dove a Doliva, ktoré určite veľmi rada vyskúšam. Ako ďalšie na mňa vykukli vločky Dekor Schnee, a ak mám byť úrpimná, vôbec som nevedela, čo to je. Ako som sa dočítala v liste, sú to ozdoby na rôzne koláče, torty a sladké dobroty. Veľmi ma to potešilo, pretože takéto niečo som ešte nikdy nevidela a okamžite som dostala chuť začať piecť. Potom tu mám nádherne voňajúci prírodný sprchový gél, ktorý je s vôňou čučoriedok, ktoré mám veľmi rada. Neviem sa dočkať, kedy ho konečne použijem :) A napokon tu mám ručne vyrábaný náramok od Kejmy v mojej obľúbenej zelenej farbe s nápisom Katka. Určite budem tento náramok nosiť, pretože sa mi veľmi páči a naozaj si na ňom dala záležať. A ešte aj HANDMADE zo Swarovski srdiečkom. Z tejto červenej farby mám už náušničky, takže som veľmi rada, že teraz mám už aj prívesok. Naozaj sa s ním trafila.


A v poslednej šestici som našla dva laky na nechty a trblietky na nechty. Lak má nádhernú zelenú farbu. Podobný lak mám, ale je skôr do modra a pomaličky sa mi už míňa (nakoľko je to môj obľúbený lak). Preto som veľmi rada, že som veľmi podobný lak našla v tomto balíčku :) Ďalším bol trblietavý lak, ktorý som si hneď zamilovala a tyrkysové trblietky na nechty, s ktorými môžem dodať šmrnc mojim nechtom hocikedy. S dekoratívnou kozmetikou sme tu ale neskončili. Kejmy pokračovala s tyrkysovo zelenou očnou linkou a tyrkysovo zelenými tieňmi na oči, ktoré sú v mojej obľúbenej farbe a perfektne sa hodia k laku, ktorý mi poslala. A napokon červený lesk na pery, pretože milujem lesky.  

Neviem si predstaviť Vianoce bez čaju, a to očividne ani Kejmy. Poslala mi dva druhy čajíkov, jeden je Japonský a druhý je Roibos. Určite ich v najbližšej dobe vyskúšam, no podľa vône budú úžasné. Ďalej som našla v balíčku šampón pre regeneráciu vlasov s výťažkami z hrozna. Som zvedavá, aký bude. A napokon pod číslom 15 a 16 sa  skrývala niečo z oblasti ezoteriky. Tentokrát som tam našla rám na fotku s Buddhou a podtácky pod šálku taktiež s rovnakým motívom. 

Naozaj veľmi pekne ďakujem Kejmy, ktorá ma nesmierne potešila s týmto balíčkom.

Menovky: