Vianočné perníky

Ak radi tvoríte perníčky a zároveň máte veľa fantázie, určite odporúčam zdobiacu ceruzku, ktorú nájdete na feedo.sk. Krásne zdobené perníčky a to rýchlo a ľahko.




Potrebujeme:

Na cesto:
Perníkové cesto
Múku

Na zdobenie:
Citrónovú šťavu
Cukor

Potreby:
Vykrajovátka
Zdobiacu ceruzku

Postup:
Cesto si dôkladne rozvaľkáme na hrúbku cca 1cm a postupne pomocou vykrajovátok vykrajujeme rôzne tvary, ktoré postupne ukladáme na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 10 minút (záleží od rúry). Keď sú perníčky dobre upečené, necháme ich vychladnúť.

Následne si pripravíme citrónovú polevu. Štipku horúcej vody s citrónovou šťavou nalejeme do misky a za stáleho miešania postupne prisypávame cukor. Cukor prisypávame dovtedy, dokým poleva nedostane hladko-hustejšiu konzistenciu. A v perípade, že chcete polevu inej farby, môžete do polevy pridať trocha gélovej farby.

Následne si nadstavíme nádstavec na ceruzku a túto polevu nalejeme do zdobiacej ceruzky. A môžeme tvoriť majstrovské diela podľa vlastnej fantázie.

Zdobiaca ceruzka:
S touto zdobiacou ceruzkou sa veľmi dobre a pohodlne robí. Má až 5 nádstavcov na jemné ale aj hrubšie tvorenie čiar a dva nadstavce na vytváranie väčších a menších bodiek. My sme na tieto perníčky použili hrubšie čiary (3 nádstavec).

Nakoľko so zdobiacou ceruzkou bol priložený aj obrázkový návod, zvládne ju ovládať aj technický antitalent. Páči sa mi aj to, že v návode sú zobrazené aj samotné nádstavce s ich výsledkom, takže si môžeme pozrieť, aké čiary či bodky robia a podľa toho sa rozhodnúť, aký nádstavec použijeme.

Nakoľko je ceruzka rozoberateľná a v balení je priložená aj malá tyčinka na čistenie, veľmi dobre sa ju umýva a nie je problém vyčistiť ju od zvyškov.


Menovky: ,