Už aj ja mám hnedé oči

Už od malička som túžila po zmene svojho výzoru. Nešlo však o bežné veci, ktoré by som zmenila šmahom ruky (napr. zmena šatníka), alebo pri menšom snažení (napr. váha). Išlo o niečo nereálne, po čom som túžila už od mala a to dodnes. Hovorím o krásnych hnedých očiach. Ak sa človek s hnedými očami (či očami inej farby, po ktorej túži) nenarodí, skrátka má smolu,... To som si však len myslela, dokým som nenatrafila na úžasnú vecičku, ktorá mi túto zmenu umožnila aspoň na pár týždňov.


Ako som docielila túto zmenu? Naozaj veľmi jednoducho. Zakúpila som si farebné kontaktné šošovky hnedej farby. Hovoríte si: ale ja nenosím dioptrie? Nevadí. Farebné šošovky sú určené tak pre ľudí, ktorý majú problémy so zrakom, ako aj pre ľudí bez týchto problémov. Ja osobne nemám problémy s očami, a preto som siahla po nedioptrických kontaktných šošovkách.


Ku každým šošovkám treba mať 3 veci. Samotné šošovky, roztok a puzdro na šošovky. 


Musím sa priznať, že som so šošovkami nemala absolútne žiadne skúsenosti, takže prvé nasadenie bol pre mňa horror. Skúšala som to asi 10 minút, až sa mi to napokon podarilo. Keď som však na pricníp prišla, bola to naozaj hračka. Teraz je pre mňa najťažšie vidieť tú správnu stranu šošovky, aby som si nedala šošovku naopak. V tomto prípade je však všeobecne známa finta: tanier alebo miska. Ak vám tvar šošovky pripomína misku, šošovku máte správne. Ak vám však šošovka pripomína tanier, máte ju naopak a teda ju musíte prevrátiť. Navyše musíte rozlišovať po nasadení aj to, ktorá šošovka je pravá a ktorá je ľavá. Našťastie je to veľmi jednoduché, nakoľko na puzdre je každý kelímok značený nejak inak.


 Čo sa týka so samotným nasadením, môže vám pomôcť nejaký kamarát, ktorý má s kontaktnými šošovkami skúsenosti, ale aj nejaké video, ktoré vám môže pomôcť pri nasadzovaní šošoviek. Video, ktorým som sa inšpirovala ja bolo toto:


A konečne sa dostávame k mojim milovaným hnedým šošovkám farby Pure Hazel. Tieto šošovky som si naozaj zamilovala. Majú úžasnú farbu a nesmierne som rada, že som si konečne splnila svoj sen s hnedými očami, aj keď iba na mesiac. Farba sa mi síce až tak výrazne nezmenila (záleží to najmä od odrazu svetla), avšak som naozaj veľmi rada, že som si konečne splnila svoj sen. Čo sa týka samotnému nasadzovania, na 3-4 krát som sa to už naučila a teda mi to už nerobilo absolútne žiadny problém. Tieto kontaktné šošovky vydržia až 30dní, takže celý mesiac budem hnedooká :)



Naľavo so šošovkou

Menovky: ,