Čakrový strom života

Určite ste si už na mojej stránke všimli, že veľmi rada čítam knihy z oblasti ezoteriky a liečivých kameňov a veľmi vážne sa zaujímam o túto tematiku. Naozaj ma preto prekvapilo, keď som na stránke postovnezdarma.cz našla náhrdelník z liečivých kameňov, ktorý stál len cca 5€. Preto som neváhala ani chvíľku a vedela som, že ho musím mať. A aj napriek tomu, že na stránke nie je písané, že ho tvoria liečivé kamene, vyznám sa v tom a tento prívesok je nazývaný aj ako strom života alebo čakrový prívesok.


Strom symbolizuje život, tvorivosť a plodnosť. Prepojuje v sebe materiálne a duchovné sily. Strom života z drahých kameňov siedmych čakier vyjadruje stabilitu, silu a rovnováhu, ktorá je pre spokojný a šťastný život nevyhnutná. Taktiež sa považuje za prívesok, ktorý by nám mal symbolizovať a pri ktorom by sme si mali spomenúť, že sme na tomto svete preto, aby sme robili svet lepším. Naša práca nemá byť hromadená ale má byť rozdávaná tak, aby prinášali radosť všetkým.

Tento prívesok je zdobený siedmymi liečivými kameňmi, pričom každý sa opiera o inú čakru:

1.  čakra (koreňová) - jaspis
2. čakra (sakrálna) - karneol
3. čakra (Solar Plexus) - citrín
4. čakra (srdcová) - aventurín
5. čakra (krčná) - lapis lazuli
6. čakra (tretie oko) - ametyst
7. čakra (korunná) - krištáľ

Náhrdelník vyzerá naozaj veľmi dobre a vďaka jeho troška väčším rozmerom (7cm) je veľmi dobre viditeľný na krku. Jediné, čo mi na ňom vadí je to, že je vyrobený z bižutérneho kovu a tak som si neni istá, či po čase nezhrdzavie.

Verím, že sa vám tento príspevok páčil a možno ste sa aj niečo nové naučili z oblasti ezoteriky.

Menovky: ,