Chcem zmeniť svoj život, ale nemám na to čas

Aj vy ste sa už niekedy pristihli, že ste rozmýšľali nad tým, aké by to bolo mať ..... Doplňte si čo vám práve v túto chvíľu chýba. Možno ste si doplnili lásku, veľa peňazí, rodinný dom alebo čokoľvek iné, na to, aby sa vám tento váš sen mohol uskutočniť potrebujete zmenu. Čo však robiť, ak ste natoľko vyťažení, že nemáte čas na túto zmenu? Práve v tejto situácií sa mi do rúk dostala kniha chcem zmeniť život, ale nemám na to čas. Túto knihu je možné zakúpiť si v českej, ale aj slovenskej verzií.

Výzor
Obálka tejto knihy, rovnako ako aj samotný názov ma veľmi zaujal. Vďaka hodinám (či budíku) si ju určite hneď každý všimne. Aj mňa zaujala

Obsah
Chceli by ste mať viac času na splnenie svojich snov a želaní? Venujete väčšinu času povinnostiam a zostáva vám ho málo na odpočinok, sebazdokonaľovanie či rodinu? Snažíte sa až na hranicu potreby všetkých okolo seba? Chceli by ste, aby vám niekto pomohol v domácnosti, aby ste mali viac času užívať si život? Potrebovali by ste viac času a peňazí, aby ste mohli prejsť na uspokojivejšiu prácu a životný štýl? Ak áno, potom je táto kniha určená práve vám. Nájdete v nej odvahu aj návod, ako si vytvoriť radostný, zmysluplný a úspešný život. Ak máte predstavu, ako by sa váš život zlepšil, keby ste mali viac času, ste na správnej ceste toto svoje želanie uskutočniť. Dokážete to! Voľný čas nehľadáme, voľný čas si vytvárame. Či už máte na čas akýkoľvek názor – že ho máte veľa, alebo že ho nemáte dosť –, máte v každom prípade pravdu!

Osobná skúsenosť
V poslednej dobe som toho mala naozaj veľa a všetko na mňa odrazu padlo. Napriek tomu, že som 2 brigády, blog a ešte aj školu zvládala doposiaľ bez problémov, odrazu prišli skúšky a ja som nevedela čo skôr. Chcela som pridávať príspevky na blog, no ledva som niečo dokázala navečer vytvoriť, aby som to mohla ráno uverejniť. Nechcelo sa mi pracovať, aj keď práca je veľmi dobre platená a ja sama som si ju našla, že by ma to bavilo. O druhej práci ani nehovorím. Keď mi šéfka zavolala, či prídem pracovať, bola som natoľko vyčerpaná že som mala sto chutí odpovedať nie. Nakoľko s ňou mám ale veľmi dobré vzťahy, nemala som na to srdce. A čo sa týka školy? Už len keď som otvorila učebnicu bola som natoľko frustrovaná, že som nad ňou sedela pol hodinu a do hlavy sa mi nevrylo ani jedno slovko.

Niekoľko skúšok úspešne zasebou, no tie najťažšie ešte predo mnou. V tej dobe sa mi do rúk dostala táto kniha a ja som sa miesto učenia zaborila do nej. Samozrejme, uvedomovala som si že pri nej nemôžem sedieť celé dni a vôbec sa neučiť, no snažila som sa v nej nájsť urýchlené odpoveď, ako sa správať aby som bola schopnejšia. Po prečítaní zopár strán, odstavcov či úsekov som mala veľmi strohý no i tak aspoň nejaký prehľad a plán o tom, ako sa správať a ako sa s tým popasovať. 

Začala som teda makať na svojom prístupe a tým sa vo mne zmeniť aj celkový prístup k učeniu. A napokon, naozaj neočakávane, som tú najťažšiu skúšku zdolala. Bola som taká rada, že som si myslela, že už je to všetko za mnou. Omyl, odrazu sa všetko začalo kaziť. Nechcela som si však pripustiť, že by metódy v tejto knižke nefungovali a tak som sa rozhodla prečítať ju celú.

Ako som prechádzala stranami, prišla som na to, kde som robila chyby aj keď zdanlivo (po pár prečítaných stranách) to vyzeralo, že všetko robím správne. Táto kniha je o niečom inom, ako predchádzajúce, nakoľko väčšina z motivačných kníh je o tom, že sa nám to splní bez ohľadu na čas. Táto však umožňuje zmeniť život aj napriek tomu, že my nemáme čas, nakoľko musíme študovať, pracovať alebo len nechceme obetovať čas na úkor svojich záľub či detí.

Menovky: