Citrusový dezodorant

Aj vy používate BIO kozmetiku? Prednedávnom som sa o BIO kozmetiku začala zaujímať o čosi viac a vždy keď mám možnosť, určite siahnem radšej po Bio kozmetike. Mojim veľmi zaujímavých a denno-denne používaným úlovkom je citrusový dezodorant. 


Na výber som mala z troch vôní. Konkrétne s vôňou ruží, šalvie alebo citrusov. Mňa osobne zaujala najmä citrusová vôňa, aj keď šalvia a ruža určite nie sú o nič horšie. Na výber som tiež mala z troch objemov. Dezodoranty je možné zakúpiť v 30 ml balení, 100 ml balení alebo ako náplň  ktorá má objem 200 ml.

Dezodorant, ktorý som si vybrala ja má, ako som už spomínala, citrusovú vôňu a je v 100 ml balení. Súčasťou tohto balenia je aj rozprašovač. Veľmi sa mi páči priesvitný vzhľad tohto dezodorantu, vďaka ktorému vždy viem, koľko som doposiaľ minula alebo či si nepotrebujem kúpiť nový.

Určite viete, že Weleda je čisto prírodná kozmetika, ktorá neobsahuje chemikálie a ani žiadne umelé konzervanty či vône. Tento faktor ovplyvňuje aj to, že vône sú veľmi zaujímavé a odlišné ako tie, ktoré si človek obyčajne kupuje. Mne práve tento faktor naozaj veľmi lichotí a vôňu tohto citrusového dezodorantu si neviem vynachváliť. Milujem citrusové vône. Cítim v ňom najmä tóny mandarinky a citróna. Navyše je dezodorant úžasne osviežujúci a preto som si ho fakt zamilovala. Kto by nechcel ráno začínať s pocitom sviežosti, miesto napätia?

Dezodorant nepôsobí proti poteniu, skôr zmierňuje potenie a dodáva príjemnú vôňu. Preto ho zvyknem používať najmä po rannom kúpeli alebo po použití antiperspirantu (bez parfumácie). Problém je však s výdržou vône. Vôňu dezodorantu je cítiť cca hodinku a potom samovoľne vyprchá. Pokožku vôbec nedráždi, čo dokážem taktiež oceniť. 



V konečnom dôsledku som s dezodorantom naozaj spokojná. Má krásnu vôňu a nedráždi pokožku. Možno by som však popracovala ešte trocha na samotnej výdrži vône, avšak nakoľko je to BIO kozmetika, tak tento faktor určite dokážem odpustiť. 

Menovky: , ,