Konjaková hubka

Ako ste si mohli všimnúť, na mojej stránke nájdete množstvo recenzií na kozmetiku, no zatiaľ sa u mňa nenašla ani jedna recenzia na čistiacu hubku. Dnes som sa to však rozhodla zmeniť a pripravila som si pre vás recenziu na konjakovú špongiu, ktorú som si zakúpila na stránke Missha.sk

Určite ste si všimli, že tieto konjakové špongie sú v súčasnej dobe dosť populárne a preto som jej podľahla aj ja. Pred niekoľkými rokmi (cca 2 roky dozadu) som jednu vlastnila aj ja. Bola červená, veľmi príjemná a naozaj som si ju obľúbila. Čo som však nečakala, zabudla som si ju v kúpeľni hotela a už sa ku mne nikdy nevrátila. Preto bolo načase zakúpiť si novú. Na stránke som mala možnosť zakúpiť si hubku s bielim ílom (biela) alebo bambusovým uhlím (čierna). 

Biela špongia je vhodná aj na citlivú pokožku a udrží pokožku hladkú a hydratovanú. Čierna špongia je vhodná aj pre problematickú pleť a udrží pokožku hladkú a matnú. Môj prírastok je biela špongia.

Samotné používanie je naozaj veľmi jednoduché. Nesmieme však zabudnúť, že pred použitím treba špongiu umyť pod vodou. Keď je špongia suchá, je tvrdá. Preto ju musíme nechať vo vode zmäknúť a následne na ňu môžem použiť ľubovoľnú čistiacu penu. Vďaka tomu bude konjaková hubka veľmi dobre peniť a veľmi dobre sa s ňou bude narábať. Po použití ju opäť treba opláchnuť a zavesiť na vzdušné miesto. Tieto špongie by sa mali vymieňať každé 3 mesiace, no účinky stoja za to.

Pre mňa je používanie konjakovej hubky pôžitok. Je to slasť pre moju pokožku, nakoľko mi pri aplikovaní robí aj jemnú masáž, ktorú si neviem vynachváliť. Táto špongia nie je vôbec drsná (aj keď tak na prvý pohľad môže vyzerať). Zároveň sa masírovaním podporuje prietok krvi a tak bude mať pleť oveľa krajšiu farbu a samozrejme aj rast nových kožných buniek. 

Veľmi rada používam túto špongiu aj bez čistiacich prostriedkov. Je to naozaj veľmi príjemné aj v takomto prípade, a keďže 90% je z konjacu (a 10% z bieleho ílu alebo bambosového uhlia), obsahuje aj veľa živín. Konjac obsahuje vodu, mastné kyseliny, kyselinu listovú, vlákninu,  bielkoviny, uhlovodíky, tuky, sodík, draslík, horčík, železo, fosfor, meď, zinok, vitamín A, vitamín E, vitamín D, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B5, vitamín B6, vitamín B12, vitamín C a niacin. 


Taký malý zdravý BOOM pre pokožku


Menovky: ,