Máte tú správnu zubnú kefku?

Prednedávnom mi prišiel balíček s troma zubnými kefkami od značky Curanatura. Tieto zubné kefky sú prírodné a majú osadené mäkké jemné štetinky. Aké však v skutočnosti sú?



Pri zubných kefkách som porovnávala základné pravidlá ako by mala vyzerať zubná kefka. Konkrétne ide o tieto znaky: 


Mala by mať malú hlavičku – menšie kefky sú ľahšie prístupnejšie aj do ťažko prístupných miest.
Čo najväčší počet štetín – hustejšie a jemnejšie štetiny, zuby vyčistia rovnomerne.
Čo najmäkšie štetiny – tvrdé kefky poškodzujú sklovinu a ďasná. Mäkké sú naopak šetrné k ďasnám.
Zaoblené zakončenie štetín – štetinky môžu byť aj zúžené, nie však ostré.
Rovno zostrihnuté štetinky – pri umývaní zubov sú najúčinnejšie
Pevnú rúčku – rúčka by sa nemala v ruke ohýbať a ani otáčať.

CURANATURA HEALTH soft -- mäkké nylonové štetinky



Táto zubná kefka má bambusovú rukoväť, ktorá je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je pevná a dá sa dokonale ovládať. Čo sa týka samotnej hlavičky, je naozaj veľmi malá a praktická. Má naozaj veľa štetiniek, ktoré sú na husto aplikované na kefke (až 50 štetiniek na otvor s hrúbkou 0,15 mm). 

Ako to už samotný názov hovorí, jej štetinky sú naozaj mäkké a sú sú dokonale zaoblené, vôbec nie sú ostré a sú naozaj veľmi príjemné. Celkové zostrihnutie štetiniek je horizontálne, takže je veľmi účinná pri umývaní zubov. Ako ste si mohli všimnúť, je to ideálna kefka na čistenie zubov a spĺňa všetky tieto kritéria. Umývanie zubov je naozaj veľmi príjemné a keďže je mäkká, je vhodná aj pre ľudí s citlivejšími ďasnami. Veľkou výhodou tejto kefky je aj to, že celý obal ako aj samotná zubná kefka sa dá recyklovať. 

CURANATURA BAMBOO -- extra mäkké bambusové štetinky

Táto zubná kefka je veľmi podobná ako predchádzajúca avšak nájdu sa tu aj rozdiely. Rúčka je opäť vyrobená z bambusového dreva je pevná a bez problémov sa dá ovládať. Hlavička je malá a praktická. 

Štetinky sú rovnomerne zostruhnuté a na konci jemne zaoblené. Má veľmi mäkké štetinky s rozložením až 80 štetiniek na otvor s hrúbkou 0,13mm. Aj táto zubná kefka je čisto prírodná a recyklovateľná rovnako ako aj jej obal. Rozdiel je v materiály z ktorej sú štetinky vyrobené, veľkosti otvorov, množstva štetiniek a v jemnosti. Opäť spĺňa všetky kritéria, ktoré by mala spĺňať zubná kefka. 

CURANATURA JUNIOR -- extra jemné bambusové štetinky

Táto zubná kefka je dokonalým detským variantom kefky CURANATURA BAMBOO. Opäť tu máme použitý čisto prírodný, recyklovateľný materiál. Čo sa týka samotných parametrov sú rovnaké ako pri spomínanej kefke Bamboo. 

Jediný rozdiel je samotný vzhľad. Na kefke je roztomilý zajačik, ktorý určite poteší deti a vyčarí im úsmev na tvári. Pamätám si, keď som bola malá a nechcela som si umývať zuby, ak sme nemali doma detskú zubnú kefku. Táto zubná kefka však nepoteší iba deti, ale aj samotnú prírodu, keďže je z recyklovateľného materiálu. Je citlivá  k detským zúbkom a určite by som ju bez váhania kúpila aj ja svojim deťom.

-- JACK N' JILL -- BIO zubná kefka
Predposlednou kefkou, ktorú nájdete na tejto stránke je táto rozkošná detská zubná kefka, ktorú je možné zakúpiť si až v 4 variantoch. Hrošík, Koala, Zajko alebo Dino. Táto zubná kefka. Je prispôsobená pre pohodlná detský úchop. Opäť mäkké rovnerne zastrihnuté štetinky, ktoré majú zaoblené zakončenie. Kefku je vhodné meniť každých 8 týždňov a materiál sa rozloží už za 90 dní. 
Na stránke však môžete zakúpiť aj kefku, ktorá je určená pre naše najmänšie ratoletsti. Medzi tieto kefky patrí silikónová kefka pre najmenších (od 1 do 3 rokov), silikónová zubná kefka na prst (vhodná na prvé zúbky), kefka na zuby a ďasná ( vhodná pre deto id 2 do 6 rokov) či BIO zubná kefka s jedným zo 4 zvieratiek, ktorá je určená už od prvých zúbkov.
Z vyskúšaných zubných kefiek ma najviac oslovila extra jemná bambusová kefka CURANATURA BAMBOO, ktorá bola naozaj veľmi šetrná k mojim zubom a umývanie zubov sa stalo veľkým pôžitkom. V každom prípade aj Junior a CURANATURA HEALTH soft boli fakt super a určite by som nepohrdla ani jednou. Sú naozaj úžasné.

Menovky: ,