Moja nová osobná váha

Prednedávnom sa mi pokazila moja osobná váha a aké by to bolo bez nej? :D Vďaka váhe sa môžem orientovať, či by som mala prejsť na zdravší životný štýl alebo koľko som po sviatkoch pribrala. Ak cvičím, môžem sa informovať ako mi to ide a preto som siahla po osobnej digitálnej váhe od stránky feedo.sk 

Funkcie
Meranie hmotnosti
Veľký display s veľkými číslicami
Okamžité zapnutie
Tenký a kompaktný design
Automatické vypnutie
Nosnosť 150kg
Stupnica po 100kg
Výber medzi kg-lb-st
Rozmery 30x30 cm

Hneď po príchode som sa rozhodla vyskúšať túto váhu a odvážiť sa. Napriek tomu, že moja predchádzajúca váha ešte "funguje", samovoľne sa mi zapína a bez dotyku vypisuje, že niečo váži 1,3kg a iné hlúposti. Preto som sa rozhodla siahnuť po novej váhe. Keď si samovoľne vypisuje kilá, čo ak prihadzuje aj mne pár kíl naviac? Navyše jej samovoľné zapínanie nepôsobí veľmi dobre na baterky, ktoré sa veľmi rýchlo vybíjajú. 

Hneď po vložení baterky som bola príjemne prekvapená. Váha sa okamžite zapla, takže prvá funkcia bola dokonale splnená. Napriek tomu, že ma moja hmotnosť nejak veľmi nepotešila, práca s touto váhou ma naozaj veľmi teší.

Veľmi sa mi páči, že je táto váha vyrobená zo skla, čo vyzerá naozaj veľmi dobre a vďaka tomu sa hodí do každej izby. Taktiež sa mi páči čierne lemovanie displaya, vďaka čomu je display oveľa výraznejší. Na displayi sa zobrazujú veľké čísla, ktoré uvidia aj ľudia s problémom so zrakom. Váhu som mala hneď nadstavenú na kg a predstaviť som to ani neskúšala. Hmotnosť váži na jedno desatinné miesto, čo ma taktiež veľmi teší. Moja predchádzajúca váha taktiež vážila na jedno desatinné miesto a oveľa lepšie vyzerá 69,7 kg ako 70 kg. Zároveň je display naozaj veľký, takže sa naň veľmi dobre pozerá a čísla sa neskresľujú. Čo sa týka samotného rozmeru váhy, váha je pomerne priestranná, takže sa na ňu dokáže postaviť aj trocha mohutnejší človek. Zároveň však nie je veľká, takže nezaberá veľa miesta. Je taká akurát. Sklo je pevné, takže sa nemusím báť, že by som váhu rozbila ak o ňu náhodov zakopnem (áno, aj to sa môže v dome stať) alebo ju rozbijem keď sa na ňu postavím. 

Čo sa týka samotnej nosnosti, nič ťažie ako 100kg sme nevážili. Zvykneme sa na váhu však postaviť aj so psom, nakoľko sme zvedaví, koľko naša malinká váži. Preto sa najprv postavíme na váhu my a potom sa postavíme na váhu so psom. Od váhy so psom odčítame našu váhu a vyjde nám koľko váži náš pes. V takomto prípade nám váha občas ukáže viac ako 100kg a túto váhu ukazuje bez problémov. Každá z číslic je dobre viditeľná aj pri trojmiestnom čísle (ak rátame aj s desatinným miesto tak štvormiestnom). 

Po zostúpení z váhy sa váha po chvíľke sama vypne, čo ma veľmi teší. Určite by sa mi nechcelo zakaždým vypínať a zapínať váhu. Váha je naozaj veľmi šetrná k batérií, ktorá vydrží pomerne dlho. Možno je to ale aj tým, že je to oproti mojej predchádzajúcej váhe, ktorá sa samovoľne zapínala niečo úplne iné. 

Menovky: ,