Moje pleťové úlovky

Tento mesiac som do svojej zbierky mala možnosť zaradiť mandľový pleťový hydratačný krém a kosatcový hydratačný krém.

Oba krémy sú v hliníkovej tube s plastovým uzáverom a majú rovnaký design, ako samotná krabička. Okrem toho, súčasťou krabičky je aj letáčik, ktorý je písaný v nemčine. Na krabičke je však text písaný aj po slovensky. Oba krémy sú bielej farby (krém nie je príliš hustý ale ani riedky) majú 30 ml a sú vhodné aj pre môj typ pleti. Čo sa týka mojej pleti, mám zmiešanú pleť, časť je suchá a časť mastná.

Mandľový hydratačný krém


Je vhodný pre citlivú pokožku a preto som sa nebála, že by mi nejak nevyhovoval. Krém je absolútne bez parfémov, no napriek tomu má nádhernú mandľovú a veľmi jemnú vôňu. Táto vôňa mi naozaj veľmi sadla. Nie je príliš výrazná a napriek tomu krásne vonia. 
Krém sa veľmi dobre rozotiera a veľmi rýchlo schne. Na pokožke vytvorí jemný filter, vďaka čomu je vyživená a hydratovaná. Pleť nedráždi, pokožku hydratuje, neupcháva póry a pokožka je po ňom veľmi hebká.


Používam ho každé ráno a už po týždni som si všimla, že je moja pleť oveľa krajšia a vyzerá zdravšie. Ja osobne krémy nejak nepoužívam (nemám to rada), no tento mi svojou vôňou natoľko lahodí, že som sa ho naučila používať denne. 


Cena je samozrejme vzhľadom k prírodnému zloženiu troška vyššia, no som s ním absolútne spokojná. Konečne krém, ktorým sa veľmi rada natieram. Navyše je certifikovaný ako BIO produkt podľa kritérií NaTrue. 

Kosatcový hydratačný krém

Kosatcové prípravky sú vhodné pre mastnú a zmiešanú typ pleti. Teda presne pre moju. Ako aj mandľový krém, aj ento je bez umelých vôní, čo ma veľmi teší. Čo sa týka vône, na môj vkus je až príliš výrazná no nie je vyslovene zlá. Po pár minútach silná vôňa ustúpi a ostáva len blažený pocit pri používaní. 

Tento krém reguluje vlhkosť v pokožke a tvorbu kožného mazu. Veľmi ma to teší, nakoľko sú to presne tie problémy, ktoré by som potrebovala vyriešiť. Veľmi dobre sa rozotiera, rýchlo schne a konzistenčne je veľmi podobný mandľovému krému.  Pleť nedráždi, neupcháva póry a pokožka je po ňom veľmi hebká. Navyše je po ňom pleť matná a vydrží to zopár hodín. Práve preto som ho používala namä cez deň, aby som vyzerala perfektne aj prvé hodiny (napriek tomu, že nie som veľmi dobre vyspatá).
Tak, ako aj mandľový krém aj tento je certifikovaný ako BIO. 


Porovnanie

Mandľový krém má oveľa jemnejšiu a pre mňa vhodnejšiu vôňu a je vhodný pre citlivú pokožku. Na druhej strane kosatcový krém je vhodný na môj tip pleti a rieši aj tieto problémy. Ak by som sa mala rozhodnúť iba pre jeden, musím sa priznať, že by to bolo naozaj ťažké rozhodovanie a vyberala by som si určite dlho. Oba mi sadli a vybrať si jeden by bol naozaj veľký problém. Napokon by som sa však zrejme rozhodla pre kosatcový krém, nakoľko je vhodnejší pre moju pleť aj keď vôňou mi až tak nesadol ako mandľový



Menovky: , ,