Moje tmavo hnedé oči

Prednedávnom ste si na mojom blogu mohli všimnúť, že som siahla po nádherných bledohnedých kontaktných šošovkách. Kontaktné šošovky ma naozaj potešili, avšak nakoľko mám tmavo zelené oči, nebolo to až tak dobre vidieť. Preto som sa rozhodla skúsiť tmavohnedé kontaktné šošovky, ktoré mi perfektne splnili moje očakávania a bolo to presne to, čo som hľadala.

Ako ste si v prvom článku mohli všimnúť, moje prvé nasadzovanie kontaktných šošoviek bol naozaj horror. Nie preto, že by to bolelo, ale nevedela som ako na to a nevedela som si dať kontatknú šošovku do oka. Teraz, keď som mala už jedny kontaktné šošovky to bolo naozaj bez problémov. Šošovky som si na prvýkrát dokázala dať do oka a vôbec to nebolelo.

Avšak netreba zabudnúť na to, že si treba dať šošovku správnou stranou do oka a nie len to. Treba sa presvedčiť, že je kontaktné šošovka čistá, aby nasadenie neštípalo. V prípade, že vás kontaktná šošovka v oku štípe, treba si ju vybrať a umyť. 



Môže sa to stať najmä v prípade, že nie je dobre umytá. Môj kamarát ktorí si raz kúpil dioptrické farebné šošovky mal problém s tým, že ho jedno oko zo šošovky veľmi štípalo. Po minútke toto štípanie však zmizlo a nemusel si ich dať ani von. Špinka ktorú prehliadol, keď si dával šošovky do oka sa samovoľne vyplavila a teda si nemusel šošovku vyťahovať a ani ju očistiť. Špinku jednoducho "vyžmurkal". Mne sa však toto ešte nestalo.

Veľmi dôležitú úlohu pri kúpe šošoviek robí aj samotné puzdro na šošovky a čistiaci roztok. Čistiaci roztok mi zostal ešte z prvých kontaktných šošoviek, ktoré som si taktiež kúpila na stránke sosovky-kontaktné.sk (ako aj tieto). Puzdro na šošovky som však chcela inej farby. Nakoľko prvé puzdro bolo ružové, tentokrát som sa rozhodla pre puzrdo v oranžovej farbe so smajlíkmi. Veľmi sa mi páčilo najmä kvôli tomu, že oranžová je veľmi blízka hnedej farbe a zároveň je toto púzdro veselé.

Mojim výberom sa stali tmavo hnedé kontaktné šošovky BigEyes s názvom Pretty Hazel. Veľmi ma oslovila táto farba, nakoľko je naozaj krásna. Po nasadení som bola ale ešte viac očarená. Farba bola krásna, výrazná a to aj napriek tomu, že mám sama relatívne tmavé oči. Zmena farby bola naozaj viditeľná. Tieto šošovky mi farebne sekli oveľa viac ako predchádzajúce, ale obe si neviem vynachváliť. Každé mali niečo do seba a tieto mi úplne zmenili oči na vytúženú hnedú :) 

Tak čo, páčia sa vám?

Menovky: ,