Tuhý prírodný dezodorant

Ako ste si u mňa mohli prednedávnom všimnúť, pred pár týždňami som si zakúpila BIO parfém s vôňou ruží. A keďže mi vôňa naozaj veľmi sadla, rozhodla som sa zakúpiť si aj prírodný dezodorant s vôňou ruží, ktorý som našla na stránke krasnakazdyden.cz

Ako to už u dezodorantov býva, nezabraňujú prirodzenému poteniu. Napriek tomu zabraňuje nepríjemnému zápachu. Tento dezodorant má čisto prírodné zloženie a predáva sa v ekologickom obale. 

Tento dezodorant má naozaj zaujímavý obal. Veľmi sa mi páči, že aj obal je čisto prírodný. Je vyrobený z vrstveného papiera, no napriek tomu je dosť pevný na to, aby udržal tento dezodorant v dokonalom stave. 

Čo sa týka samotného vysúvania dezodorantu, je to niečo úplne iné, čo ma naozaj prekvapilo a troška mi trvalo, kým som na to prišla (vlastne som si to potom prečítala na stránke, aby som obal nezničila). Dezodorant sa vytláča, a to doslova. Spodná strana tuby sa zatlačí smerom nahor a to v čo najšikmejšom smere. V prípade, že na dezodorant zatlačíte silnejšie a vysunie sa o čosi viac, veľmi ľahko sa dá vrátiť späť. Stačí spodnú stranu tuby pobúchať o stôl a ona sa sama vráti. Je to naozaj veľmi zaujímavé a originálne. Tento nový spôsob sa mi celkom páči, hlavne preto, že je obal ekologický a narábanie s obalom nie je vôbec komplikované. Navyše sa mi veľmi páči jeho sympatický ružový obal.

Ďalšou zaujímavosťou, čo som si všimla bolo to, že je tento dezodorant o čosi tuhší ako dezodoranty na ktoré som zvyknutá. Ako mi ale poradil milí personál tejto stránky, stačí si zľahka navlhčiť dezodorant a poddá sa. Navyše sa tým nezmení jeho konzistencia a ani štruktúra. Cez leto by mal byť o čosi mäkší a konzistencia by mala byť taká akurát. Ja osobne však ani s týmto občasným navlhčením nemám žiadny problém.

Vôňa tohto dezodorantu je taktiež super. Dezodorant obsahuje tóny čínskeho ružového dreva, palmarosy a niaouli a tak vytvára krásnu drevito-kvetinovú vôňu. Priznám sa, že nemám ani najmänšiu šajnu o tom, čo tá niaoula je, avšak vôbec mi to neprekáža. Podstatné je, že sa mi vôňa tohto dezodorantu naozaj páči. Najvýraznejším tónom je ružové drevo, čo som aj chcela. Preto nemám ani tejto vôni čo vytknúť. 

Čo sa týka samotného dezodorantu, ja antiperspiranty nepoužívam. Nie, že by nebolo super, keď zabraňuje poteniu, avšak samotné potenie má nejaký význam (vylučovanie toxínov z tela) a zároveň antiperspirantom nejak neverím, už len preto, že som ešte nikdy nevidela BIO alebo aspoň prírodný antiperspirant, čo znamená, že je v ňom množstvo chemikálií.Čo sa týka antiperspirantov, kedysi sa hovorilo, že spôsobujú rakovinu prsníka vďaka ich pridanej zlúčenine hliníka. Táto látka je však na Slovensku zakázaná. Ja osobne som však k antiperspirantom doposiaľ skeptická a radšej siahnem po dezodorante, najlepšie prírodnom dezodorante. 

Tento dezodorant plne spĺňa podmienky, ktoré na dezodoranty mám. A to - nezabraňovať poteniu ale musí mať tak krásnu vôňu, aby izoloval zápach. Tento dezodorant je naozaj super. Má nádhernú vôňu a zápach naozaj nie je cítiť. Práve z tohto dôvodu ho zvyknem používať aj pred tréningom alebo po tréningu spolu s mojim ružovým parfémom. Dezodorant vydrží naozaj dlho, mne osobne cca pol dňa, čo ma naozaj teší. 

Menovky: , ,