Zdravé zuby

Určite viete, aké dokážu byť zuby náchylné a ako dokážu bolieť. Je to naozaj veľmi nepríjemné a preto som sa rozhodla siahnuť po sére na zuby. Navyše, ktorá žena by nechcela mať krásny žiarivý úsmev?

Aplikácia
Toto sérum sa veľmi ľahko aplikuje. Za pomoci lyžičky sa nanesie malé množstvo na zubnú kefku a následne jemnými krúživými pohybmi sa aplikuje na zuby. (V podstate sa aplikuje rovnako, ako zubná pasta) Sérum je potrebné použivať 3-5 krát týždenne, najlepšie ráno, namiesto zubnej pasty.

Osobné hodnotenie
Keď mi pršlo toto sérum, nevedela som sa dočkať rána. Hneď, ako som vstala, vyskúšala som ho. V prvom rade som si však musela zobrať lyžičku pre aplikáciu, čo sa mi zdá byť troška nepraktické. Neskôr som si však lyžičku dala priamo do kúpeľky a už to bolo oveľa lepšie (mohlo ma to napadnúť aj skôr). Teda, samotná aplikácia je odlišná ako pri bežných zubných pastách. Napriek tomu je aplikácia veľmi jednoduchá.

Po nanesení na zuby som si všimla naozaj zvláštnu chuť, ktorá mi nejak veľmi nechutila. V každom prípade to nie je nič hrozné (napr. Parodontax nemôžem ani cítiť), takže som to nejak neriešila. Chuťou je však úplne odlišná ako obyčajné zubné pasty, ktoré majú najčastejšie mentolové alebo bylinné príchute. Po týždni som si však na túto chuť zvykla.

Napriek tomu, že objem tohto séra je len 50 ml, naozaj veľmi dlho vydrží. Stačí málo (o veľkosti hrášku) a dôkladne vyčistí zuby. Navyše sa má použiť iba 3-5krát týždenne, takže sa s neho až tak veľa nemíňa. Treba však podotknúť, že nedokáže nahradiť zubnú pastu 100%, nakoľko sa môže použiť maximálne 5krát týždenne, takže 9krát (na večer a zostávajúce dve rána) treba použiť zubnú pastu. Nakoľko sa však pasta nebude používať 14krát ale len 9krát, aj samotnej pasty sa míňa menej.

So zubami nemám problémy. Jediný problém čo mám je, že sú veľmi citlivé, najmä na studené veci. Po pár dňoch používania som si všimla, že moje zuby nie sú až tak citlivé. Stále sú trocha citlivé, ale nie až tak veľmi, ako predtým.

Po použití som mala naozaj svieži dych a to po veľmi dlhú dobu, zhruba do obeda.

Veľmi ma oslovilo, že predchádza aj rôznym nepríjemnostiam ako paradentóza, zubný kaz, afty,.... A aj keď túto časť neviem posúdiť, určite ma teší, že mi chráni zuby.

V neposlednom rade pri pravidelnom čistení dokáže vybieliť zuby o niekoľko odtieňov. Nanešťastie moja sklovina nie je biela, takže mi ich nedokáže vybieliť do krásy, avšak určite pri pravidelnom používaní dokáže aspoň redukovať žltnutie zubov. Tento faktor som si však zatiaľ nevšimla. Jediné, čo som si všimla je, že keď použijem toto sérum, zuby vyzerajú oveľa lepšie, aj keď farba je stále rovnaká. Sérum však používam ešte len necelý mesiac.

Menovky: , ,