Čáry máry a kniha je tu

Čarovanie a mágia ma už dlhšie zaujímala, no doposiaľ som sa k nej nejak neodhodlala. Nebolo to tým, že by som si na ňu nenašla čas, no mágiu a aj kúzla treba vykonávať maximálne precízne. Keď mi stránka preskoly.sk ponúkla knihu Čarodejnícka kniha kúziel, neváhala som ani chvíľku a rozhodla som sa zakusnúť sa do nej.

Vzhľad
Kniha má veľmi peknú farbu a nakoľko sa jedná o mágiu, veľmi sa mi páči, že nie je prezdobená. No i tak má veľmi zaujímavý a neprehliadnuteľný vzhľad. 

Obsah
Tato knížka je plná užitečných informací, zajímavých otázek a chytrých nápadů, jak vašemu magickému životu vdechnout nový život. Měla by ji vlastnit každá čarodějka.

Osobné hodnotenie
Väčšina ľudí si to ani neuvedomuje, a predsa vykonáva bielu mágiu na spríjemnenie dňa. Medzi magické predmety, ktoré sa určite nachádzajú aj u vás doma sú práve sviečky. Každá sviečka má inú farbu a každá farba symbolizuje niečo iné. Medzi najpoužívanejšie sviečky v bielej mágií sú: biela, čierna a červená sviečka.

Čierna sviečka je užitočná pri odstraňovaní blokád, kliatieb a pod. Taktiež sa používa aj na vyháňanie zlých duchov a uviaznutých duší. Túto sviečku však vo svojom dome zrejme nemáte a len tak nepálite, nakoľko sa čierna sviečka zháňa naozaj veľmi ťažko. Ďalšou sviečkou je biela. Tá sa v domácnosti vyskytuje naozaj veľmi často. Ide o farbu, ktorá dokáže očistiť človeka a opäť v ňom vyvolať pocit čistoty. Polednou a veľmi typickou sviečkou je červená sviečka, ktorú maju ľudia na stoloch najčastejšie počas Vianoc. Táto farba symbolizuje čistú lásku a preto je k Vianociam priam dokonalá.

Medzi magické veci však patria aj zrkadlá, rastliny či kamene a mnoho ďalších. Sú to úžasné predmety, ktoré človeku dokážu navodiť príjemný pocit.

Ak však človek chc vyriešiť nejakú vážnejšiu vec s ktorou sa už dlhodobo nevie popasovať a už nedokáže nič spraviť, mágia je v takomto prípade viac ako super. Samozrejme, hovorím o bielej mágií. 

V knihe som našla množstvo zaujímavých kúziel, ktoré nie sú iba pre lásku, ale aj zdravie, šťastie, krásny deň a pod. Navyše sú tu otázky, ktoré by sa začiatočníci určite pýtali a kniha ich na ne veľmi ľahko a rozumne odpovie. Tak, aby tomu aj lajk pochopil. 

Kniha je perfektná tak pre lajkov, ako aj pokročilých.

Menovky: , ,