Šikovný tlakomer s meraním tepovej frekvencie

Už dlhšie som uvažovala nad tlakomerom. Nie preto, že by som mala s tlakom problém, ale u kamarátky mi občas vyskočilo (občas nie) že mám aritmiu.

Z merania raz za pol roka to však človek naozaj nezistí. Ďalším faktorom, prečo som siahla po tlakomery bolo aj to, že mám veľmi nízky tlak (aj keď mi to nerobí problém) a preto by som si ho rada kontrolovala.

Ako posledným faktorom, ktorý ma 100% utvrdil, že po ňom musím siahnuť je to, že moja mamina bola pred pár mesiacmi na operácií a odvtedy si musí kontrolovať a zapisovať tlak každý jeden deň. Avšak tlakomer, ktorý sme mali nám občas nameral tlak a občas nie (buď vypísal ERROR alebo na 3 krát nič nenameral). Keď som na stránke Feedo.sk našla veľmi šikovný tlakomer (ešte k tomu aj v mojej obľúbenej farbe), neváhala som ani chvíľku.

Špecifikácia
Meranie systolického a diastolického tlaku
Meranie tepovej frekvencie
Nastaviteľný obvod tlakovej manžety
Pamäťové miesto 3x40
Veľký LCD display
Grafické rozlíčenie tlaku
Cestovné puzdro
Napájanie: 2 mikrotužkové batérie

Osobné hodnotenie
Človek si ako prvé na tomto tlakomery všimne grafické rozlíčenie tlaku, ktoré má až 6 stupňov. Napriek tomu, že to má polovica dnešných tlakomerov, považujem to za veľkú výhodu. Neviem si predstaviť, že by som takúto stupnicu nemala na tlakomery, nakoľko by som si ani vo sne nevedela predstaviť, či je môj tlak dobrý alebo zlý.

Nadstaviteľný obvod tlakovej manžety nie je nič neobvyklé, no zároveň si bez neho neviem predstaviť dobrý tlakomer. Môj obvod ruky a mamin je podstatne odlišný a preto si neviem predstaviť, čo by som robila keby nebol.

 Meranie systolického a diastolického tlaku je na každom tlakomery. Preto sa niet nad čím pozastavovať. Veľmi ma však potešilo, že tento tlakomer meria aj tepovú frekvenciu. Náš starý tlakomer takúto funkciu nemal a preto to bola pre mňa naozaj super novinka, ktorá sa mi zdá byť veľmi praktická. Navyše vďaka nej môžem spozorovať, či mám problémy so srdcom. U mňa je problém, nakoľko mám veľmi nízky tlak, namerať aj tepovú frekvenciu. Tento tlakomer to urobí za mňa. Výhodou sú aj veľké čísla, na ktoré uvidí aj človek, ktorý má problémy so zrakom.

Nakoľko si moja mamina musí zapisovať každý deň svoje zmeny v tlaku, okamžite sme pamäťové miesto aj využili. Nakoľko je možné ukladať tlak až pre 3 osoby so 40 záznamami a každý záznam je dokonca označený dátumom a časom, zdá sa mi to  byť oveľa praktickejšie ako si každé ráno a večer zapisovať svoj tlak do zošita. Z tejto funkcie teda mala najväčšiu radosť moja mamina, ktorej sa to momentálne naozaj zišlo. Táto funkcia je preto ideálna pre každého človeka, ktorý si musí sledovať svoj tlak a aj tú najmenšiu zmenu či odchýlku musí okamžite spozorovať.

Napájanie je taktiež obvyklé, nakoľko sa napája na 2 mikrotužkové batérie s čím nemám žiadny problém. Veľmi ma potešilo cestovné puzdro. Napriek tomu, že nemám v pláne tento tlakomer brať aj na dovolenky, mám si ho aspoň kam odložiť. Nepráši sa naň a čo viac, som si istá že je v bezpečí.

Budem veľmi rada, ak váš hlas dostane práve môj blog: http://www.blogerroka.sk/2015/co-dobre-musim-mat/

Menovky: ,