Steampunk tarot

Už dlho som rozmýšľala nad Tarotovými kartami, avšak doposiaľ som nejak nemala potrebu si ich kupovať, nakoľko jedny vlastnila moja najlepšia kamarátka a keď som niečo potrebovala, tak mi ich „požičala“.

Navyše, tarotové karty by sa mali brať podľa toho, ktoré karty človeka najviac oslovia a mňa doposiaľ žiadne karty nejak neoslovili. Potom som však natrafila na karty, ktoré boli a sú úplne odlišné ako tie ostatné. Hovorím o Steampunk tarot. Tento tarot sa hrá s myšlienkou, ako by mohla vyzerať história, ak by sme ju troška pozmenili. Neuveriteľne ma oslovili samotné informácie a vedela som, že musia byť moje. Netrvalo dlho a karty mi skutočne prišli.

Niečo o kartách
Nasaďte si letecké či svářečské brýle, oblečte si svůj nejlepší korzet, posaďte si na hlavu cylindr a vydejte se na dobrodružnou výpravu do světa steampunku. Steampunk si pohrává s myšlenkou, jak by se mohla odehrát historie, kdyby se některé věci staly jinak. Tím se silně podobá většině tarotových výkladů, v jejichž posvátném světě si také můžeme představovat, co by se stalo, kdyby...

Doposiaľ som však nemala odvahu veštiť niečo väčšie. Zatiaľ som si veštila iba štýlom: spýtam sa otázku, neustále na ňu myslím a vytiahnem si jednu kartu.
Čo ma veľmi zarazilo, bolo to, že sa u kamarátky (ak si niečo veštím) vždy pýtam na jednu konkrétnu otázku. Napriek tomu, že odpoveď sa vždy hodí pri pozeraní sa na terajšiu situáciu (ktorá trvá už pár rokov) sa výsledok zdá byť nereálny. Pri týchto kartách mi však vyšla tá istá karta, resp. karta s cca rovnakým výkladom, čo ma naozaj veľmi zarazilo. A keď sa mamina spýtala na tú istú otázku (ohľadne mňa samozrejme), tak jej vyšlo to isté,... Je to neuveriteľne prekvapivé.

Ak mám povedať pravdu, Do tarotu ešte nejak nie som zasvätená, no myslím si, že je to super spôsob ako sa dokázať vyrovnať so zdanlivo neriešiteľnou situáciou alebo ako zistiť aspoň približne ktorým smerom sa vydať. Dokonca môže dať človeku nádej, aby sa nevzdával, takže si myslím že je to super.


Ku kartám som samozrejme dostala aj malú knižku (písanú v češtine), ktorá vysvetľovala čo znamenajú karty a ako by si ich človek mohol vyložiť. Je to naozaj super, pretože neobsahuje iba jednoslovný výklad karty, ale aj samotné rady, ako by sme ju mohli lepšie pochopiť. Pre mňa ako lajka je to neuveriteľne super. 

Vopred ďakujem za vašu priazeň a za vaše hlasy: http://www.blogerroka.sk/2015/co-dobre-musim-mat/

Menovky: ,