Zákon smečky - Trnitá cesta

V mojich rukách tentokrát skončila novinka, na ktorú som už nesmierne dlho čakala. Ide o ďalšiu časť série o ktorej ste už mohli čítať. Hovorím o krásnych psích príbehoch s názvom Zákon smečky a konkrétne o 4. časti Trnitá cesta

Vzhľad
Táto obálka je opäť niečím výnimočná a pre mňa jedinečná. Tentokrát je v popredí ďalší pes, ktorý sa ešte v popredí obálky nevyskytoval a v pozadí môžete vidieť dva rozdielne klany. A samozrejme tu nemôže chýbať ani môj obľúbený Štístko.

Osobné hodnotenie
Opäť sa samotné kapitoly začínajú rôznymi mini obrázkami psíkov, čo doslova milujem. Práve to bol dôvod, prečo som siahla po tejto knihe a prečo ma táto séria oslovila. Je to naozaj veľmi pekné a nezvyčajné. Som rada, že tieto obrázky obsahuje aj táto nová časť.

Klan vodítkových psov sa v poslednej časti spojil s divokými psami, aby porazili väčšieho nepriateľa. Napriek tomu, že sa táto vojna skončila šťastne, Štístko bol z klanu vyhnaný a teraz musí čeliť všetkým problémom sám. Aj keď mu o túto slobodu išlo, odrazu pociťuje, že to nie je práve to, po čom túži. Navyše na neho čakajú rôzne nebezpečenstvá, ktorým musí čeliť sám.

Temnota padá (3. časť) skončila naozaj všelijako a teda som sa nevedela dočkať tejto 4. časti (Trnitá cesta). Nesmiesne som sa nevedela dočkať, čo sa stane so Štístkom ale aj to, ako si budú vychádzať vodítkoví a divokí psy, keď sa spojili.

Psi hľadači (nepriateľská a krvilačná svorka) sú naozaj nebezpeční a tak sa novo vzniknutý klan (tentokrát aj so zmierenými vodcami svoriek Štístkom a Alfou) snaží dostať od tejto krvilačnej svorky čo najďalej. Nájsť však dobré miesto pre život a aj vhodné na obranu nie je také ľahké, ako si mysleli.

Keď si konečne nájdu nejaké to relatívne vhodné miesto pre usadenie sa, opäť sa stretnú, tentokrát s novou svorkou.

Kniha bola plná napätia a naozaj ma zaujala. Ako obvykle, aj táto kniha sa mi nesmierne páčila a vôbec ma nesklamala. Úžasná, ako aj predchádzajúce časti :) 

Menovky: ,