Železná lucerna

Ak máte radi starší historický štýl, určite vás zaujme aj železná lucerna, ktorú som si nedávno zakúpila. Mala som možnosť vybrať si z dvoch farebných variant: biela a čierna, no mne osobne sa páčila viacej čierna. Možno preto, lebo mi viac pripomína filmy v ktorých som tieto lucerny videla.

Ak mám povedať pravdu, lucerna sa mi vôbec nehodí do bytu, no možno si ju niekto vie predstaviť aj tam. Ja som ju však kúpila na záhradu, nakoľko ju teraz trocha prerábame a tak nech dostane aj nový image zvnútra. 

Čo sa týka železnej konštrukcie je naozaj pevná, neohýba sa a ani sa nejak inak nedeformuje aj napriek častému používaniu. Za nevýhodu však považujem, že po určitej dobe je železo od sviečky teplé. Práve preto má veľmi šikovný stojan za ktorý môžeme lucernu bez problémov chytiť a preniesť aj v prípade, že je zapálená.

Za veľký plus považujem už spomínaný design, ktorý mi príde veľmi starodávny a mňa osobne to práve oslovilo. Takéto podobné lucerny ste mohli vidieť najmä v starších filmoch o čarodejniciach, ale aj vo filmoch kde boli hocijaké čary. Lucerna sa mi už vo filmoch veľmi páčila, no nejak som si nevedela predstaviť, že by som ju niekde vedela zohnať a tak som sa nad tým ani nezamýšľala. Keď som ho však našla na internete, veľmi ma oslovil a teda som si ho hneď aj zakúpila. Aj keď cena sa mi zdá byť troška vysoká, lucerna je fakt úžasná.

Lucernu budem veľmi často používať najmä v prípade "garden party" a teda najmä cez leto. Už sa na to neviem dočkať, čo na ňu povedia kamaráti :)

Budem veľmi rada, ak váš hlas dostane práve môj blog: http://www.blogerroka.sk/2015/co-dobre-musim-mat/

Menovky: