Bio bambucké maslo - nie len pre ľudí

Sportique krém na ruky som používala aj pred Vianocami a veľmi sa mi osvedčil. Vtedy som však používala bambucké maslo s vôňou ruží.

Určite viete, že Sportique ponúka široký výber športových ale aj welness produktov. Produkty sa však predávajú prevažne v česku. V prípade, že neradi objednávate z Česka a uprednostňujete nákup na slovenských stránkach, sportique výrobky nájdete aj na stránke parfums.sk, pričom cena výrobkov je totožná ako cena výrobkov priamo na Sportique stránke.

Tentkorát som sa však rozhodla pre čisté bambucké maslo. Väčšina ľudí siaha po parfémovaných produktoch alebo produktoch s určitou vôňou. Ja som po tomto čistom bambuckom masle siahla práve preto (asi sa vám to bude zdať divné), že je perfektné aj pre psa.

Bambucké maslo a psy
Čisté bambucké maslo sa zvykáva dať psíkom na packy či nožtek, najmä ak majú popraskanú, potrhanú či poškriabanú kožu alebo v prípade, že si svoje packy nadmerne namáhajú. My máme naozaj šialeného psíka, ktorý by za loptičkou skočil kľudne aj do potoka a za bambucké maslo dal aj život.

Myslíte si, že preháňam? Vždy keď započuje, že otvoríme toto bambucké maslo (a to bez ohľadu na to, či spí), okamžite k nám vytrieli a už sa aj olizuje a podáva nám packy. Nevieme, či jej tak veľmi pomáha alebo tak chutí, no v každom prípade má z neho obrovskú radosť. Niekedy k nám dokonca príde a podáva nám packy,... Samozrejme nevieme o čo sa jedná, a keď sa postavíme, že nech nám ukáže, čo chce, postaví sa ku skrinke do ktorej odkladáme toto bambucké maslo (a že pes nie je inteligentný). Samozrejme sme si ale naštudovali, že bambucké maslo je bezpečné pre psa a dokonca sa z neho vyrábajú aj rôzne krémy, ktoré môžete kúpiť aj v ZOO shope. A keďže je BIO, myslím si že psovi nemôže ublížiť.

Bambucké maslo a ľudia
Čo sa týka môjho používania bambuckého masla, taktiež som veľmi spokojná. Je veľmi šetrné k pokožke a navyše mi po nej zostáva pokožka krásna a jemná. Moje názory na toto bambucké maslo sa od názorov psa na neho veľmi nelýšia. Jediný rozdiel je, že ja si s ním ruky natriem kedy chcem a náš pes musí zaskuvíňať, aby dostal to čo chce. 

Toto bambucké maslo je však všestrannejšie. Dá sa použiť aj ako prevencia proti striám, proti ekzémom a pod. Ja osobne ho však používam len ako prevenciu, nakoľko takéto problémy našťastie nemám.

Menovky: