Budúcnosť je modrá

Určite to poznáte aj vy. Jazdíte si autom a zrazu vám do očí začne svietiť slnko. Nie len že vás na chvíľu oslepuje a znepríjemňuje vám pozeranie sa na cestu, veľmi rýchlo môže spôsobiť haváriu. Takéto slnečné žiarenie je viac ako nebezpečné a napriek tomu, že s ním nemôžeme nič spraviť, môžeme sa proti nemu brániť.

Existujú polarizačné sklá, ktoré eliminujú nepriaznivé slnečné lúče a do oka príjmajú iba tie, ktoré sú nám prospešné. Ja osobne som po jedných takýchto slnečných okuliaroch siahla a som nadmieru spokojná.

Mala som na výber z množstva polarizačných okuliarov, pričom každé boli niečím originálne a zaujímavé. Rôzne tvary, farby ale aj vzory. Ja som sa však napokon rozhodla inštinktívne a siahla som po nádherných modrých okuliarov, pretože je modrá moja obľúbená farba. Tieto polarizačné pilotky majú modré sklá, strieborný rám a tyrkysové ručičky, pričom oči cez sklá nie je vidieť. Veľkou výhodou je UV filter 400, ktorý ma plne dokáže ochrániť pred slnkom a pohľad cez okuliare určite nie je modrý, ale tmavší, ako to už u slnečných okuliarov zvykne byť. Aj tento faktor považujem za veľmi veľkú výhodu, pretože by som si nevedela predstaviť modrý pohľad na cestu, ak som vodička.

Napokon som si k okuliarom zaobstarala aj pevný obal a to z dôvodu, aby som si ich bez problémov mohla v aute aj odložiť. Ak by som si ich musela vždy zobrať so sebou, ako sa už poznám, určite by som na ne vo väčšine prípadov zabudla a tak som siahla aj po tvrdom obale, vďaka ktorému si ich bez strachu môžem nechať po celý čas v aute. 

Menovky: