Z čiernej biela

Značka Marvis je pre mňa úplnou novinkou, ktorú som vyskúšala po prvýkrát. Marvis má v ponuke až 7 rôznych pást, pričom každá z nich sa odlišuje svojim obalom a samozrejme aj funkciou. Každá z pást stojí okolo 3€, čo sa mi zdá byť veľmi prijateľná cena. 

Ako prvá zubná pasta ma zaujala  Amarelli Licorice, ktorá má čierny obal. Je vhodná tak pre mužov ako aj ženy. Je vhodná na odstránenie zubného povlaku, povrchové zafarbenie a eliminovanie zubného kameňa. 

Osobné hodnotenie
Samotný obal je veľmi netradičný a nevšedný. Veľmi sa mi páči originálny vrchnáčik a obal, ktorý vyzerá starodávne a zároveň veľmi elegantne.

Zubná pasta má veľmi zaujímavú a nevšednú príchuť. Je to spojenie mäty so sladkým drievkom. Mäta je veľmi častou prísadou zubných pást, no sladké drievko som ochutnala prvý krát. Už predtým som skúšala prírodnú pastu, ktorá spájala sladkú a štipľavú chuť a nesmierne mi chutila. Táto pasta taktiež spája tieto dve diametrálne odlišné príchute, no zároveň je veľmi chutná. Umývanie zubov je tak veľmi príjemné, najmä keď po nej nezostáva nechutný pocit v ústach.

Svieži dych je veľmi veľkou výhodou tejto zubnej pasty. Je samozrejmé, že nevydrží celý deň (pokiaľ človek olovrantuje, obeduje,...), no zároveň dokáže udržať svieži dych až niekoľko hodín. Troška mi však vadí, že nedokáže prebiť silnú arómu ako napr. cibule či cesnaku a aj keď ho povrchovo odstáni, pocit v ústach stále zostáva.

Povrchové zafarbenie či zubný povlak spôsobujú najmä tieto faktory: fajčenie, káva, zelený čaj.
Fajčenie som doposiaľ neskúšala a ani to neplánujem zmeniť. Čo sa týka kávy, občas si ju dám no to je tak možno raz za mesiac. Najväčší problém však mám zo zeleným čajom. Zbožňujem zelený čaj, ktorý mi nesmierne chutí a dokáže ma nabudiť do nového dňa. Čaj pijem veľmi často a to tak cez zimu ako aj leto. Je pravda, že ju cez leto požívam jeden krát týždenne, no cez zimu pijem čajík každý deň.

Je preto viac ako jasné, že mám trocha s povrchovým zafarbením problém. Osobne mám však hnedšiu sklovinu a teda nemôžem očakávať, že budem mať po paste dokonalé biele zuby. V každom prípade mi zuby trocha vybielil, čo je naozaj super. 

Menovky: , ,