Kurz floristiky alebo prečo si nespraviť vlastnú kyticu

Zbožňujem kvety a nakoľko ich máme na záhrade naozaj veľa, túžila som vyskúšať si viazanie kvetov či tvorbu kytíc. Keď som však zistila, že sa takýto kurz dá naozaj absolvovať, bola som rada. A čo viac, kurz floristiky bolo možné absolvovať v každom mesiaci a takmer ľubovoľný víkend. V každom mesiaci je však ponúkaný inú kurz. Mňa však najviac zaujala letná kytica

Cena zahŕňa
1,0-1,5 h kurz 
Materiál na tvorbu kytice
Občerstvenie
Certifikát o absolvovaní kurzu
-10% VIP kartičku na celý sortiment kvetinovej školy

Miesto zážitku
Kurz je možné absolvovať v Bratislave

Počasie + sezóna
Kurzy prebiehajú celoročne, bez ohľadu na počasie

Podmienky
Kvetinová škola je vhodná pre každého, kto miluje kvety a prírodu. V prípade, že sa jedná o osobu mladšiu ako 15 rokov, potrebujú písomné potvrdenie od svojho zákonného zástupcu.

Čo si na kurz priniesť?
Na kurz prídite v pohodlnom oblečení, ktoré si môžete trocha ušpiniť. Samozrejme, dobrá nálada je základom. 

Niečo o kurze
Jedná sa o základný kurz floristiky, takže sa nemusíte báť, že to nezvládnete. Ide o veľmi jednoduché techniky, ktoré si vďaka kurzom osvojíte a budete ich môcť využívať aj vo svojom živote.


Osobná skúsenosť

Pocity pred kurzom
Nakoľko som od Bratislavy dosť ďaleko (60 km), musela som využiť verejnú dopravu na to, aby som sa na kurz dostala. Konkrétne som išla vlakom na hlavnú stanicu, a nakoľko Bratislavu vôbec nepoznám a v Šali nechodia električky a ani nič podobné, do dnešného dňa mám v tom mierny chaos. 

Veľmi ma potešilo, že sa môj kurz začínal až o 11:00, takže som si pokojne mohla pospať a samozrejme som sa nemusela nikam náhliť. Pre istotu som však išla skorším vlakom, aby som sa v prípade zablúdenia dokázala načas dostať na kurz. Čo sa však toho "zablúdenia" týka, spoje išli naozaj veľmi pekne a za pomoci jedného spoja (zo SAV) alebo 2 spojov (z hlavnej stanice) som sa dostala na zastávku. Veľkou výhodou bolo, že som z električky videla samotnú budovu, a tak som vedela, ktorým smerom sa mám vybrať. 

V konečnom dôsledku som však prišla na to, že je kurz situovaný blízko hlavnej stanice, čo by som dokázala prejsť aj pešo za cca 15-20 minút. Nakoľko však Bratislavu nepoznám až tak dobre, spoj mi naozaj vyhovoval. 

Kurz floristiky
Už pri príchode na mňa čakala veľká nádoba plná kvetov, ktoré som mohla použiť na tvorbu kytice. Veľmi sa mi páčilo, že sa jednalo o rozličné druhy kvetov, ktoré mali rôznu farbu aj veľkosť, čo mi zaručilo o čosi viac práce (a hlavne mi ujasnilo, ako si s takýmto problémom poradiť). Samotná inštruktorka bola naozaj veľmi milá a kyticu robila so mnou (obe sme mali vlastné kvety). Takže som sa mohla nechať inšpirovať, v prípade problémov mi vedela pomôcť a samozrejme som videla, ako by taká tvorba mala fungovať u pokročilého. 

Tvorba však bola naozaj voľná a aj keď som mala inštruktorku, na poradí či použití kvetov mi dávala všetok priestor. Takže som pri tvorbe kytice musela zapojiť všetku moju fantáziu, aby som vytvorila naozaj nádhernú a predovšetkým zladenú kyticu. 

Napokon mi prezradila ešte zopár fínt, ako si uľahčiť tvorbu, poprípade ako si zaručiť aby boli kvety bližšie pri sebe, ďalej od seba a samozrejme mi poradila, čo určite nerobiť. Po vytvorení sa ma však spýtala, či si ju ešte nechcem prerobiť alebo začať odznova. Nakoľko som však so svojim dielom bola spokojná, nechcela som experimentovať a tak som ju už zviazala. 

Napokon mi kyticu zabalila a mohla som si ju spolu s certifikátom odniesť domov. A nakoľko ma čakala ešte dlhá cesta domov, kvetom poskytla vodu, aby cestu prežili, čo bolo veľmi milé. 

Celkové zhodnotenie
Kurz floritisky, ktorý som si zakúpila na stránke adrop.sk bol naozaj úžasný. Zbožňujem kvety a takýto základný kurz ma naozaj inšpiroval, pomohol a predovšetkým poradil ako postupovať, keď budem chcieť robiť vlastné kytice z kvetín, ktoré máme na záhrade. Veľmi sa mi páčil samotný prístup inštruktorky a to, že kyticu robila súčasne so mnou. Napokon sa mi podarilo vytvoriť naozaj nádhernú kyticu, z ktorej mali u mňa doma všetci radosť. 

Menovky: , ,