Vietor vo vlasoch v podobe rogala

Túžili ste niekedy vidieť svet z vtáčej perspektívy a pritom si užiť krídla? Aj keď si množstvo ľudí myslí, že je to nereálne, opak je pravdou. Tento pocit vám umožní rogalo, ktoré vám zároveň ponúkne pocit bezpečnosti.

Cena zahŕňa
Krátka inštuktáž
let rogalom s inštruktorom
Možnosť výberu trasy

Miesto zážitku
Tento unikátny a nezabudnuteľný zážitok si môžete vychutnať v Námestove alebo v Nitre

Počasie + sezóna
Na to, aby sa let mohol uskutočniť sú potrebné dobré poveternostné podmienky v mesiacoch máj až október

Podmienky
Let je vhodný tak pre ženy ako aj mužov od 15 rokov. Z hľadiska bezpečnosti je potrebné mať minimálne 130 cm a relatívne dobrú fyzickú kondíciu

Čo si na let priniesť?
Odporúčam si priniesť teplé oblečenie. V "oblakoch" je oveľa chladnejšie ako na zemi

Niečo o rogale
Motorové rogalo sa pohybuje rýchlosťou 80 až 85 km/h, pričom dokáže vzlietnuť až do výšky 250m. Tento zážitok je ideálny pre všetkých, ktorí milujú výšky.

Viac informácií nájdete na stránke adrop.sk 

Osobná skúsenosť

Pocity pred začiatkom
Nakoľko milujem výšky, veľmi som sa tešila. Jediné, čoho som sa bála bolo počasie. Nie som priamo z Nitry, a tak som sa bála, že mi nevyjde počasie a kým prídem do Nitry, let nebude prístupný. Moje obavy sa však nenaplnili, a tak som si let do sýtosti užila.

Cesta na rogalo a jeho dostupnosť
Inštruktor ma ešte pred "vyrazením" z domu veľmi dobre navigoval, preto nebol problém nájsť vopred určené miesto. Dokonca sme ho ani nemuseli hľadať a bez problémov sme sa tam dostali. Veľkou výhodou je, že bolo zaznamenané aj v GPS. Takže tí, čo nemajú veľmi dobré orientačné schopnosti sa nemusia báť. Po ceste naspäť sme prišli na to, že sa niekoľko minút od miesta určenia nachádza autobusová zastávka, takže sa na toto miesto dalo dostať aj pomocou verejnej dopravy, čo je naozaj veľmi prospešné a najmä užitočné pre tých, ktorý nemajú k dispozícií auto.

Pocity z letu
Inštruktor bol naozaj veľmi milý a zlatý. Celú dobu sa pýtal, či mi náhodou nie je zle, či mi nie je zima a samozrejme mi ukazoval rôzne kúty Nitry a nie len jej. Z výšky som videla Šaľu (moje rodné mestečko), Duslo, Diakovce, Kráľovú nad Váhom, Štúrovo, Nové Zámky a aj mnoho ďalších miest, pričom iba Šaľa je od Nitry vzdialená cca 20 km. Viditeľnosť bola naozaj obdivuhodná a nikdy by som nečakala, že uvidím aj vzdialenú Šaľu. Bolo to naozaj zaujímavé. Veľmi sa mi páčilo, že som spoznala Nitru a trasu som si mohla zvoliť ja. Nakoľko som to však v Nitre veľmi nepoznala, rozhodla som sa to nechať na ňom. Napokon ma priviedol nad veľké jazero, kde som videla rybičky (čakali by ste, že z takej výšky uvidíte ryby? Ja určite nie). Veľké golfové ihrisko, Tesco či iné známe a neznáme kúty Nitry boli naozaj úžasné a myslím si, že keby som si zvolila trasu ktorú poznám, bolo by to ešte zaujímavejšie najmä z toho hľadiska, že by som nemusela zaznamenávať toľko informácií naraz. V každom prípade to bol nezabudnuteľný zážitok. Napokon som zistila, že je Nitra oveľa krajšia a veľmi sa mi zapáčila ako mesto, ale aj miesto pre život.

Celkové zhodnotenie
Ten výhľad bol nádherný. Tú krásu nedokážem ani opísať. Bolo to niečo  nezabudnuteľné a to, že som cítila, ako sa hovorí, vietor vo vlasoch bolo perfektné a hlavne nezvyčajné. Veľmi sa mi páčilo, že ma inštruktor vopred ubezpečil, že v prípade výpadku motora dokáže rogalo doplachtiť a v prípade problémov sa v rogale nachádza aj padák. Preto som nemala žiaden strach. Inštruktor mi všetko dôkladne popísal a jeho navigácia bola presná, takže som všetky pamiatky naozaj uvidela. V prípade, že som pamiatku či budovu nevedela nájsť, nemal problém mi ešte raz zopakovať alebo vysvetliť jej polohu natoľko, že som ju naozaj našla. A to aj napriek tomu, že sú moje orientačné schopnosti slabé. Musím uznať, že vtáci majú nádherný pohľad a bonus v podobe trocha dlhšej jazdy (za ktorú som si nemusela priplatiť) bol perfektný :) Som nadmieru spokojná








Menovky: