Konečne pokračujem v Labyrinte

Konečne sa ku mne dostalo pokračovanie série Labyrint a to z časťou Zhorenisko

Niečo o knihe
Thomas veril, že útek z Labyrintu prinesie Flekárom slobodu, ale nemohol sa väčšmi mýliť. Život nie je ani zďaleka taký jednoduchý a ukazuje sa, že to, čo spočiatku vyzeralo ako koniec trápenia, je iba jeho začiatkom. Po krátkom oddychu sa Flekári stretávajú s mužom, ktorý výzorom pripomína potkana, a dozvedajú sa, že testovanie vstupuje do druhej fázy. Ich úlohou je za dva týždne prejsť cez najhorúcejšiu časť sveta – Zhorenisko. No Thomasova priateľka Teresa záhadne zmizne.Na Zhorenisku neexistujú žiadne pravidlá. Flekári sa musia spoľahnúť iba na seba, nijaká pomoc nepríde a trestom za zlyhanie je smrť. CHAOS sa prostredníctvom nových premenných postaral, aby ich šance čo najväčšmi znížil.Skúška v Zhorenisku otestuje silu priateľstva aj súdržnosti. Flekári musia čeliť aj novému nepriateľovi, ktorý je rozhodnutý prežiť aj za cenu toho, že by mal Thomasa a jeho priateľov zničiť.

Osobné hodnotenie
Túto knihu som si prečítala a samozrejme som ju videla aj sfilmovanú. Osobne sa mi ale kniha páčila oveľa viac, aj keď niektoré scény z filmu sú naozaj úžasné (napr. ako z nenazdajky na nich vyskočí mutant). 

V prvej časti Útek sa skupinka stretla s veľkým a ohavným "pavúkom", ktorý usmrtil nejeden život. V Zhorenisku sa však stretneme s niečím iným. Ľudia napadnutý vírusom sa zmenia na zombie a snažia sa zabiť každého, koho stretnú. Navyše im pomaly odumierajú bunky a koža, čo je veľmi bolestivé. 

Pri niektorých úsekoch som bola naozaj napätá až na doraz. Veľmi sa mi páčilo ako boli detailne popisované muky, ktoré počas premene človek pretrpel. Čo sa mi však zdalo byť najkrajšie, aj keď ich kamarát bol infikovaný a čoskoro sa z neho mal stať Zombie, nechceli sa ho vzdať. Snažili sa ho vyliečiť a pomôcť mu. Táto časť z celej knihy patrí k mojim obľúbeným. Aj keď to neskončilo práve šťastne, pre mňa je to tá najkrajšia časť.

Koniec tejto knihy bol naozaj úžasný. Nečakaný zvrat, ktorý na mňa čakal som si ani vo sne nevedela predstaviť. Preto chválim tvorcov a už sa neviem dočkať, kedy si prečítam pokračovanie. 

Ak by som mala porovnať tieto dve časti, z hľadiska filmu sa mi oveľa viac páčil Útek, nakoľko sa jednalo o nádhernú prírodu, no z hľadiska knihy sú podľa mňa obe knihy super, no Zhorenisko asi o kúsok lepšie. 

Menovky: ,