Rozmaznávanie má svoje meno

Koľkokrát sme si už povedali "Mám chuť zažiariť". Niekedy sa cítime ako čierne myšky alebo slimák v ulite, ktorý by rád vyšiel na povrch, no ani sami nevieme ako. Radi by sme siahli po niečom, čo vyrazí dych, no nevieme prísť na to, čo by to mohlo byť. A možno sme sa za našou maskou skrývali až príliš dlho, a teraz ju nevieme dať dole. Osobne som s touto vecou mala problémi aj ja. Bála som sa presadiť, bála som sa čokoľvek povedať, bála som sa,... Asi všetkého pri kontakte s ľuďmi. Netvrdím, že som mala panický strach z ľudí, no snažila som sa vyzerať tak úžasne, až som napokon nespravila nič.

Z tejto ulity ma však vytiahla mamina, ktorá mi ako prvá kúpila nádherný Swarovski šperk. Už dlhšie sa mi tieto šperky s rôznymi odtieňmi a odleskami páčili, no nemala som odvahu nosiť ich. Myslela som, že sú pre mňa až príliš dobré a ja na ne až príliš výrazná. Keď som si ich však dala, odrazu bol zo mňa úplne iný človek. Odrazu som v zrkadle nevidela iba tmavú a nevýraznú myš, ale nádhernú mladú ženu, ktorá dokáže všetko čo chce.

Napriek tomu, že mi ešte trvalo zopár mesiacov, kým som z mojej ulity úplne vyšla, tieto kamienky boli prvým krokom, ktoré ma posunuli na túto ťažkú no i tak nádhernú cestu. Od tej doby na Swarovski kryštále nedám dopustiť a stále ich musím mať pri sebe v podobe náušníc, alebo náušníc a príveska. Ako sa hovorí, každú ženu poteší šperk. Tak u mňa je to: Katku poteší každý Swarovski. Už mám niekoľko odtieňov, no stále je veľa takých, ktoré nemám doma. Najčastejšie sa však u mňa vyskytujú srdiečka, na ktoré nedám nikdy dopustiť.

Aj tentokrát sa moja zbierka obohatila o zopár kúskov a to prevažne srdcia. Dá sa povedať, že mi prišli práve v dobe, keď som rozmýšľala čím sa odmením za úspešne skončený prvý ročník na vysokej škole. Nakoľko som sa však nevedela rozhodnúť iba pre jedny, moju vytrínku obohatili rovno štyri krásavice. A to strieborný set Crystal Moonlight, strieborná súprava Vitrail Light, strieborný set morských hviezd v odtieni Crystal AB a ako posledné srdiečkové náušničky Vitrail Medium

Hviezdičky Crystal AB
Už dlhšiu dobu som túžila po morských hviezdiciach, ktoré by mi robili radosť. Doposiaľ som sa však k nim nedostala, pretože som vždy našla nejaké srdiečka, ktoré ma zaujalo o čosi viac. A keďže srdiečka nosím prakticky stále, nejak som nad tým uvažovala. Boli však dni, kedy som si chcela srdiečka zmeniť za niečo iné, a keďže som hviezdičky nemala, nemala som na výber. Opäť som svoj srdiečkový štýl nezmenila. Teraz, keď ma však tešia hviezdičky, nemám nad čím uvažovať. Keď mám náročnejší deň alebo sa mi srdiečka nehodia, siahnem práve po krásnych hviezdiciach, ktoré mi dokážu vyčarovať úsmev na tvári.

Zároveň sa táto farba hodí prakticky ku všetkému, nakoľko ide o priesvitné náušničky s odleskami. Hneď, ako sa tieto hviezdičky ocitli v mojich rukách, vedela som, že už ich z rúk nepustím a nosila som ich neprestajne bezo zmeny takmer 2 týždne, čo je u mňa naozaj výnimočné, pretože si náušničky veľmi rada mením a striedam.

Strieborný set Crystal Moonlight
Opäť ide o jeden z mojich srdiečkových setov. Tentokrát však ide o priehľadnú farbu s modrým nádychom, ktorý ma okamžite uchvátil. Mojou obľúbenou farbou je práve modrá a tak som sa do nich už len na internetovom pozretí okamžite zamilovala. V skutočnosti sú však o čosi menej modré ako na obrázku, čo ma troška sklamalo. Stále sú  však nádherné a krásne. Presne také, aké vo svojej zbierke ešte nemám a veľmi sa z nich teším. A navyše, farba záleží najmä od toho, koľko svetla na ne dopadá, takže verím, že vonku vyzerajú oveľa krásnejšie :)

Tento set sa mi dokonale hodí najmä k tyrkysovému oblečeniu, nakoľko ide o jemnučké odlesky a dokonca si ich môžem ladiť prakticky s čímkoľvek, aj keď nebudem mať na sebe nič modré, čo ma veľmi teší.

Strieborná súprava Vitrail Light
Táto súprava s fialovo-modrým nádychom je skrátka dokonalá. Veľmi sa mi páči, že na rozdiel od vyššie spomínaného setu majú tieto náušnice puzetové zapínanie, takže sú niečím (nie len farbou) odlišné. A aj keď je to veľmi zaujímavé, sú to u mňa prvé Swarovski náušnice, ktoré majú puzetové zapínanie.

Farba je veľmi ženská, jemná, svieža a naozaj hravá. Táto farba na mňa pôsobí naozaj veľmi pozitívne a nesmierne som sa do nej zamilovala. Doposiaľ som ešte fialové náušničky nemala a v kombinácií s modrou sú naozaj dokonalé.

Náušničky Vitrail Medium
Tieto náušnice zaujmú snáď každého. Nie len preto, že sú také pestré, ale aj preto, že obsahujú všetky farby dúhy. Osobne som na ne pred pár rokmi pozerala, no zdalo sa mi, že sú na môj vkus až príliš živé. Teraz, keď som však vyrástla a moje sebavedomie mi aspoň z časti stúplo som si povedala, že je na čase zvoliť si aj takýto pestrofarebný a výrazný kúsok, ktorý sa mi dokonale hodí k nevýrazným jednofarebným outfitom.

Hoc je škoda, že mi nevystali peniažky na to, aby som k nim mala aj prívesok, som maximálne rada, že som po nich siahla. Sú skrátka úžasné a moje očakávanie naozaj splnili do bodky.

Zaujímalo by ma, ako to musí vyzerať v Košiciach, keďže tento e-shop sídli práve tam a najmä to, či by som tam ešte našla nejaký odlesk, ktorý ešte nemám. :D V každom prípade ak raz pôjdem cez Košice, viem kde sa zastavím, predsa v Klenotách Hematit.

Mimochodom, toto klenotníctvo predáva aj nádherné zásnubné a svadobné prstene, či šperky na mieru. Vstup len na vlastné riziko, pretože ten pohľad vám vyrazí dych :) Samozrejme, v dobrom. 

Menovky: , , ,