Smrteľná liečba

Posledná a dlho očakávaná (aspoň pre mňa) kniha Labyrint s názvom Smrteľná liečba. Kto by o ňu nestál?

Niečo o knihe
Thomas z vlastných skúseností dobre vie, že CHAOS-u nemožno veriť. Predstavitelia organizácie ho však presviedčajú, že klamať už nie je potrebné. Zo skúšok zozbierali všetky potrebné údaje a teraz sa spoliehajú iba na Flekárov s obnovenou pamäťou, že im pomôžu naplniť poslanie. Flekári majú dobrovoľne absolvovať posledný test a dokončiť tak plán, ktorým je vyvinutie lieku na erupciu. CHAOS však netuší, že sa stalo niečo, čo nemohli predvídať nijaké skúšky ani premenné. Thomas si pamätá oveľa viac, než predpokladajú. A vie aj to, že CHAOS-u nemôže veriť ani slovo. S klamstvami je koniec. Lenže pravda je nebezpečnejšia, ako si Thomas vie predstaviť. Prežil Labyrint aj Zhorenisko. Prežije však aj smrteľnú liečbu?

Osobné hodnotenie
Konečne som sa dostala k 3 časti tejto úžasnej trilógie. Tak, ako bol prvý diel odlišný od druhého, tak je aj tretí. V treťom diely sa ocitáme opäť v CHAOSe, ktorý však netuší, že si Thomas pamätá na svoju minulosť, a tak vie, že CHAOSu nemožno veriť. 

V CHAOSe chystajú posledné, naozaj ťažké skúšky, ktoré spraví len málokto. Tieto skúšky však nepredvídali Thomasa a ani členovia organizácie to nevedia. Preto môže vytvoriť svoj vlastný plán a spôsob, ako poraziť túto organizáciu a dostať sa spod ich nadvlády.

Veľmi ma prekvapuje Thomasove správanie a aj to, ako dobre sa pasuje v samotnom boji, Je silný, odvážny a ten charakter je doslova úžasný. Thomasa mám už od prvého momentu rada a preto som nesmierne nadšená zo všetkého, čo sa v knihe deje. O akciu a zaujímavé pasáže sa však nemusíte báť. V knihe ich je naozaj neúrekom :)

Celkovo sa mi kniha veľmi páčila. Rovnako ako prvý i druhý diel, aj táto časť mala niečo do seba a svojim spôsobom bola iná. Napriek tomu, že prvá časť je podľa mňa najlepšia, celkovú trilógiu považujem za veľmi hodnotnú literatúru tak na leto, ako aj oddych. Preto neváhajte a skočte do eshopu preskoly.sk

Zostáva len otázka, kedy bude sfilmovaná aj posledná časť?

Menovky: ,