Úlava od bolesti

Každý z nás sa určite tešil na leto. Teplo, kúpanie a viac fyzickej aktivity, či už v záhrade na bicykli alebo pri mori nás zľahka vábi k sebe a človek tejto príjemnej fyzickej aktivite určite neodolá. Či už myslíme na uvoľňujúce cvičenie v tejto chvíli (tanec, plávanie) alebo príjemné výsledky v podobe úrody či chudnutia, mali by sme si na seba dávať pozor. Cvičenie je niekedy naozaj namáhavé pre kĺby, a preto by sme sa o ne mali pravidelne starať. A ak sme športovci, tak o to viac. Osobne som do leta cvičila Kung-Fu, no keď sú prázdniny a máme pauzu, vymýšľam rôzne iné aktivity ako napríklad korčuľovanie či tancovanie v podobe Zumby. A aby som na svoje kĺby ani v tomto období nezabudla, v mojej zbierke sa objavila novinka v podobe oleja na natiahnuté kĺby. 

Osobné hodnotenie
Viem, že to bude vyzerať naozaj divne, keďže som Slovenka a naši susedia s veľmi podobným jazykom sú Česi, no až pri pozeraní tejto prírodnej novinky som prišla na to, čo znamená slovo "namožené". Najsmiešnejšie na tom je však to, že som si musela dať toto slovo do prekladača, lebo som si pôvodne myslela, že to má byť namáhané alebo niečo podobné, no pravý význam som si nevedela predstaviť. Vďaka prekladača som však prišla na to, že sa do slovenčiny prekladá toto slovo ako natiahnuté, a teda som sa naučila aspoň niečo nové. 

Čo sa týka športu, Kung-Fu ale aj Zumba dokáže byť naozaj náročná nie len pre organizmus ale aj kĺby. Ide o to, že človek, ktorý necvičí alebo cvičí úplne niečo iné (Kung-Fu a Zumba sú úplné protiklady) a odrazu začne zaťažovať iné partie tela, poprípade ich začne zaťažovať iným spôsobom a nebude si dávať pozor, môže si len ublížiť. Osobne si preto pri cvičení dávam naozaj veľký pozor, a to aj napriek tomu, že cvičím tvrdo a moje telo cvičenie rozhodne pocíti. Zároveň tento olej však používa aj moja mamina, ktorá má už dlhšie problémy s bolesťami kĺbov. Predsa len mala niekoľko úrazov, a tak sa to časom prejaví. 

Za veľké plus považujem to, že sa olej po rozotretí zahreje. Je to veľmi príjemné a uvoľňujúce tak pre kĺby, ako aj organizmus. Človek si tak ide v pokoji a s dobrým pocitom na duši oddýchnuť do postele, kde sa môže v pokoji a bezbolestne vyspať. Vmasírovanie oleja do pokožky však taktiež nie je na zahodenie :)

Olej poskytuje takmer okamžitú úľavu od bolesti. Samozrejmosťou však je, že pravidelné používanie, v prípade dlhodobých problémov, je určite účinnejšie, ako jednorazové. Osobne som s olejom, rovnako ako aj mamina veľmi spokojná a môžme ho odporúčať aj ďalej. Za najväčšie plus však považujem to, že je prírodný, a tak mám pri jeho používaní veľmi dobrý pocit na duši, že takéto drobné "nedostatky" neriešim chemikáliami. 



Menovky: ,